Sirijos sukilėliai užėmė krikščionių miestelį Maalulą

Sirijos sukilėliai užėmė į

Režimo pajėgos atsitraukė iš to rajono ir kad Maalulą kontroliuoja sukilėlių pajėgos.<br>AP nuotr.
Režimo pajėgos atsitraukė iš to rajono ir kad Maalulą kontroliuoja sukilėlių pajėgos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 8, 2013, 12:43 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:24 PM

„Praėjusią naktį Sirijos režimo kariai įžengė į tą kaimą, bet sukilėlių pajėgos atsiuntė pastiprinimus ir sugebėjo perimti viso miestelio kontrolę“, - sakė „Syrian Observatory for Human Rights“ direktorius Rami Abdel Rahmanas.

„Naktį tarp režimo pajėgų ir sukilėlių kovotojų užvirė nuožmi kova, ir kariai pasitraukė į miesto pakraščius“, - sakė R.Abdel Rahmanas ir pridūrė, kad į miestą įžengė islamistinės džihadistų grupuotės „Al-Nusra Front“ kovotojai.

„Syrian Observatory for Human Rights“ duomenimis, per nakties mūšius mažiausiai 17 sukilėlių žuvo, o dar per šimtas buvo sužeista. Režimo pajėgos ir jas remiantys sukarinti savanorių būriai irgi neteko kelių dešimčių kovotojų.

Vienas miestelio gyventojas, su kuriuo buvo susisiekta telefonu, patvirtino, kad režimo pajėgos atsitraukė iš to rajono ir kad Maalulą kontroliuoja sukilėlių pajėgos.

Maalula, už 55 km į šiaurę nuo Damasko įsikūręs vaizdingas miestelis, yra vienas krikščionių buvimo Sirijoje simbolis, daugelis jos gyventojų kalba aramėjų kalba, kuria kalbėjo ir Jėzus. Dabar šią kalbą vartoja tik mažos, po visą pasaulį išsimėčiusios bendruomenės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.