Turkija uždarė sienos perėją po susirėmimų Sirijoje

„Mes sekame įvykius“, – sakė jis spaudos konferencijoje.

Dėl karo Sirijoje tūkstančiai žmonių plūsta į Turkiją.<br>AP nuotr.
Dėl karo Sirijoje tūkstančiai žmonių plūsta į Turkiją.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters", AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 19, 2013, 6:15 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 12:45 AM

„Endžiupinaro sienos perėja buvo uždaryta dėl veiksmų ir nežinomybės pasienyje iš Sirijos pusės“, – AFP sakė pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės, ir pridūrė, kad šios priemonės yra laikinos.

Priešais Endžiupinaro sienos perėją Sirijoje yra Bab al Salano kontrolės punktas, netoli nuo Azazo.

„Irako ir Levanto islamo valstybė (ISIS) perėmė visišką Azazo kontrolę. Jie kontroliuoja įvažiavimus į miestą“, – iš Azazo pranešė aktyvistas Abu Ahmadas, daugėjant pranešimų apie ISIS ir ne džihado kovotojų, kurie siekia nuversti Basharo al Assado režimą, susirėmimus.

Turkija jau priglaudė daugiau nei 500 tūkst. nuo pilietinio karo bėgančių Sirijos pabėgėlių, tačiau kartais ji uždaro sienos perėją saugumo sumetimais.

Užsienio reikalų ministerijos atstovas Leventas Gumrukcu sakė, kad Turkija turi informacijos, jog susirėmimai Sirijoje tęsiasi, bet padėtis yra neaiški.

„Mes sekame įvykius“, – sakė jis spaudos konferencijoje.

O Sirijos centrinėje Homso provincijoje pakelės bombos sprogimas ketvirtadienį užmušė bent 14 alavitų, kurių bendruomenei priklauso prezidentas Basharas al Assadas, pranešė viena padėtį šalyje stebinti organizacija.

Sprogimas driokstelėjo prie dviejų autobusų netoli alavitų kaimo Džaburino, esančio už 13 kilometrų į šiaurę nuo Homso miesto, sakė nevyriausybinės organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) direktorius Rami Abdel Rahmanas.

Dauguma alavitų, kurių tikėjimas yra šiizmo atšaka, uoliai palaiko B.al Assadą ir vis dažniau nukenčia nuo griežtosios linijos kovotojų, priklausančių sunitų dominuojamai opozicijai per jau pustrečių metų vykstantį sukilimą prieš Damasko režimą.

Šiauriniai Homso priemiesčiai, kuriuos B.al Assado pajėgos laiko gyvybiškai svarbiais jų aprūpinimui iš Damasko, kelis pastaruosius mėnesius buvo smarkiai bombarduojami; juose vyko vyriausybės ir opozicijos pajėgų susirėmimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.