Į teroro aktą Nairobyje įsipainiojo ir britas

Nairobyje buvo suimtas vienas

Pareigūnai iš brito Jermaine'o Johno Granto tikisi išgirsti naudingos informacijos.<br>"Reuters" nuotr.
Pareigūnai iš brito Jermaine'o Johno Granto tikisi išgirsti naudingos informacijos.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 25, 2013, 2:46 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:59 PM

„Galime patvirtinti Britanijos piliečio sulaikymą Nairobyje ir mėginame susisiekti, kad suteiktume įprastą konsulinę pagalbą“, – atstovė sakė naujienų agentūrai AFP, nenurodžiusi, ar tas įtariamasis yra vyras, ar moteris.

Britanijos laikraščiai buvo iškėlę prielaidą, kad vieno iš 2005 metais Londono susisiekimo sistemoje įvykdytų sprogdinimų dalyvio našlė Samantha Lewthwaite buvo tarp užpuolikų, užėmusių prekybos centrą „Westgate“ Kenijos sostinėje.

Kenijos užsienio reikalų ministrė Amina Mohamed pirmadienį sakė JAV televizijai, kad tarp užpuolikų buvo viena britė, prieštaraudama ankstesniems Kenijos pareigūnų pranešimams, kad visi tie teroristai yra vyrai.

Į islamą atsivertusi 29 metų S.Lewthwaite, žiniasklaidos praminta „Baltąja našle“, pastaruosius porą metų slapstėsi Rytų Afrikoje. Ji yra ieškoma Kenijos policijos dėl įtariamo dalyvavimo kitame teroristiniame sąmoksle.

Kenijos prezidentas Uhuru Kenyatta antradienio vakarą paskelbė, kad 80 valandų trukęs kraujo liejimas Nairobyje baigėsi. Pasak jo, per šį išpuolį žuvo 61 civilis ir šeši saugumo pajėgų nariai.

Prezidentas pridūrė, kad buvo nukauti penki užpuolikai ir suimti 11 įtariamųjų.

O Somalio džihadistų grupuotė „al Shebab“ trečiadienį pareiškė, kad žuvo iš viso 137 įkaitai, paimti jos kovotojų per išpuolį viename Nairobio prekybos centre, o šis skaičius, kurio kol kas nebuvo įmanoma patvirtinti, yra didesnis negu Kenijos vyriausybės paskelbtas bendras žuvusių ir dingusių asmenų skaičius.

Su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“ susijusios grupuotės pranešime, paskelbtame socialiniame tinkle „Twitter“, sakoma, kad žuvo „137 įkaitai, kurie buvo laikomi mudžahidų“.

„Al Shebab“ taip pat kaltino Kenijos karius leidus „užtaisus su cheminėmis medžiagomis“, kad užbaigtų keturias dienas trukusią apsiaustį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.