B.Netanyahu reikalauja iš B.Obamos griežtos linijos branduoliniame ginče su Iranu

Izraelio ministras pirmininkas Benyaminas Netanyahu per vizitą Vašingtone

B.Netanyahu ragino B.Obamą, nepaisant pastarųjų pozityvių signalų iš Teherano, laikytis griežtų sankcijų.<br>AP nuotr.
B.Netanyahu ragino B.Obamą, nepaisant pastarųjų pozityvių signalų iš Teherano, laikytis griežtų sankcijų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-10-01 09:22, atnaujinta 2018-02-21 15:21

B.Netanyahu ragino B.Obamą, nepaisant pastarųjų pozityvių signalų iš Teherano, laikytis griežtų sankcijų. Irano „karinė branduolinė programa“ turi būti išardyta, pabrėžė jis.

JAV prezidentas pažadėjo svečiui, kad tarptautinėse branduolinėse derybose išlaikys „aiškų požiūrį“. „Mes neatmetame jokios galimybės, taip pat karinės“, - sakė jis po susitikimo Baltuosiuose rūmuose. Tačiau po taikingų tonų iš Teherano jis esą suteiksiąs šansą diplomatijai.

B.Obama teigė norįs pažiūrėti, ar Iranas kalba rimtai, žadėdamas laikytis savo tarptautinių įsipareigojimų. Pasak prezidento, po žodžių dabar turi sekti darbai.

JAV yra artimiausia Izraelio sąjungininkė, ji jaučia didelę grėsmę sau dėl Irano branduolinės programos. „Spaudimas turi likti, - pareiškė B.Netanyahu. - Jei Iranas, vykstant deryboms, toliau tobulins savo atominę programą, tada sankcijos turėtų būti sugriežtintos“.

B.Netanyahu neatmetė ir savo šalies vienašališkų veiksmų prieš Irano branduolinę programą. Izraelis laikomas vienintele branduoline valstybe Artimuosiuose Rytuose, nors niekada oficialiai nepatvirtino turįs branduolinį ginklą.

Antradienį B.Netanyahu sakys kalbą JT Generalinės Asamblėjos visuotiniuose debatuose Niujorke. Prieš išvykdamas į JAV jis pareiškė norįs pasakyti „tiesą“ apie Irano branduolinę programą.

Irano prezidentas Hassanas Rouhani po savo išrinkimo birželį su Vakarais pradėjo bendrauti nuosaikiu tonu. Jis patikino, kad jo šalis jokiu būdu nesiekia susikurti branduolinio ginklo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.