Pietų Korėja surengė didžiausią per 10 metų karinį paradą

Pietų Korėja surengė didžiausią per

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 1, 2013, 11:54 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:11 PM

Paradas surengtas minint Pietų Korėjos ginkluotųjų pajėgų sukūrimo 65-ąsias metines. Parado garbės svečias buvo JAV gynybos sekretorius Chuckas Hagelis.

„Padėtis Korėjos pusiasalyje yra labai rimta“, - savo kalboje pareiškė Pietų Korėjos prezidentė Park Geun-hye. Dėl kaimyninės Šiaurės Korėjos ginklavimosi šaliai esą būtinas karinio bauginimo potencialas.

Didžiausias nuo 2003 metų paradas surengtas karinių oro pajėgų bazėje, esančioje į pietus nuo Seulo. Dieną jis turėtų būti pakartotas Seulo centre. Per paradą buvo pademonstruota labai moderni raketa gaudyklė, kuri galėtų padėti atremti Šiaurės Korėjos ataką.

Trečiadienį Ch.Heigelis pokalbių susitiks su kolega Kimas Kwanas Jinas. Pietų Korėjoje šiuo metu dislokuota 28 500 amerikiečių kareivių. Šalis su Šiaurės Korėja formaliai vis dar yra karo stovyje, nes po Korėjos karo (1950-1953) buvo sudarytos tik paliaubos, o ne taikos sutartis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl G. Nausėda dar nelaimėjo?