Sirija: sukilėlių smurtas prilygsta rugsėjo 11-osios atakoms JAV

Sirijos užsienio reikalų

B. al Assado vyriausybė kaltina Turkiją, Saudo Arabiją, Katarą, Didžiąją Britaniją, Prancūziją ir JAV sukilėlių pajėgų Sirijoje apginklavimu, finansavimu ir mokymais.<br>AP nuotr. iš archyvo
B. al Assado vyriausybė kaltina Turkiją, Saudo Arabiją, Katarą, Didžiąją Britaniją, Prancūziją ir JAV sukilėlių pajėgų Sirijoje apginklavimu, finansavimu ir mokymais.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 1, 2013, 1:17 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:06 PM

Kalboje Jungtinių Tautų (JT) Generalinėje Asamblėjoje, Niujorke, V. al Moualemas sakė, kad „teroristai iš daugiau nei 83 valstybių dalyvauja mūsų žmonių ir karių žudyme“, prisidengdami pasauliniu džihadu.

„Sirijoje nėra pilietinio karo, tačiau vyksta karas prieš terorą, kuris nepripažįsta vertybių, teisingumo ar lygybės ir negerbia jokių teisių ar įstatymų“, - teigė V. al Moualemas.

„Niujorko gyventojai patyrė terorizmo siaubą, ekstremizmą ir kraujo praliejimą, kaip ir mes dabar nuo to kenčiame Sirijoje, - sakė V. Moualemas, omenyje turėdamas rugsėjo 11-osios atakas, kurias įvykdė „Al Qaeda“ teroristų tinklas. - Kaip šalys, patyrusios terorizmą, nuo kurio mes dabar kenčiame, gali tvirtinti, kad kovoja su terorizmu pasaulyje, kai remia jį mano valstybėje?“.

JAV misija JT pareiškė, kad V. al Moualemo komentarai - „neteisingi ir įžeidžiantys“.

„Faktas, kad Sirijos režimas atakavo mokyklas ir ligonines bei panaudojo cheminius ginklus prieš savo žmones, parodo, kad valdžia vadovaujasi teroristų taktika, kuri šiandien buvo sukritikuota“, - sakė JAV misijos atstovė Erina Pelton.

B. al Assado vyriausybė kaltina Turkiją, Saudo Arabiją, Katarą, Didžiąją Britaniją, Prancūziją ir JAV sukilėlių pajėgų Sirijoje apginklavimu, finansavimu ir mokymais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.