Šiaurės Korėja iškoneveikė Pietų Korėjos prezidentę ir pagrasino „ugnies lietumi“

Šiaurės Korėjos karinė vadovybė „idiote“ pavadino Pietų Korėjos prezidentę Park Geun-hye ir įspėjo kaimyninę šalį dėl „konfrontacijos“.

Įtampa Korėjos pusiasalyje smarkiai padidėjo po vasario viduryje Šiaurės Korėjos įvykdyto trečiojo branduolinio bandymo.<br>„Reuters” asociatyvi nuotr.
Įtampa Korėjos pusiasalyje smarkiai padidėjo po vasario viduryje Šiaurės Korėjos įvykdyto trečiojo branduolinio bandymo.<br>„Reuters” asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-10-04 12:41, atnaujinta 2018-02-21 12:11

Turėdamas omenyje karinį Seulo bendradarbiavimą su Vašingtonu, Nacionalinės gynybos komisijos Pchenjane atstovas pareiškė, kad „nėra didesnio idioto ir labiau apgailėtino bukagalvio už tą, kas bendradarbiauja su branduolinį ginklą turinčiu plėšiku“. Tai penktadienį pranešė valstybinė Šiaurės Korėjos agentūra KCNA, kuria remiasi agentūra AFP.

„Sunkiai pasiekta dialogo ir taikos atmosfera“ Korėjos pusiasalyje kinta „konfrontacijos ir įtampos“ kryptimi, įspėjo atstovas. Anot jo, Šiaurės Korėjos kariuomenė pasirengusi „ugnies lietumi“ atsakyti į verbalines provokacijas.

Šiais žodžiais Pchenjanas reagavo į Park Geun-hye kalbą dideliame kariniame parade Seule antradienį, kurioje ji paragino kaimynę atsisakyti savo branduolinės programos. Prezidentė kalbėjo apie „labai rimtą“ grėsmę, kurią kelia Šiaurės Korėjos branduolinė programa.

Jei Park Geun-hye ir jos vyriausybė bendradarbiaus su kitomis šalimis, kad priverstų Pchenjaną atsisakyti branduolinės programos, „tai jos praktiškai išsikas sau duobę“, kalbėjo Gynybos komisijos atstovas. Kartu jis pridūrė, kad Šiaurės Korėja toliau vystys savo atominę programą.

Įtampa Korėjos pusiasalyje smarkiai padidėjo po vasario viduryje Šiaurės Korėjos įvykdyto trečiojo branduolinio bandymo. Pchenjanas ne kartą grasino prevenciniais smūgiais. Tačiau po poros mėnesių padėtis vėl nurimo. Ir vis dėlto viltis, kad situacija gerės, nuslūgo, kai Pchenjanas atšaukė rugsėjį planuotą karo išskirtų šeimų susitikimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.