Sirijos sukilėliai rugpjūtį įvykdė egzekucijas 67 civiliams alavitams

Sukilėlių grupuotės rugpjūtį įvykdė egzekucijas 67 civiliams ir paėmė įkaitais dar

Sukilėlių grupuotės rugpjūtį įvykdė egzekucijas 67 civiliams ir paėmė įkaitais dar 200 žmonių iš alavitų kaimų Sirijoje.<br>AP asociatyvi nuotr.
Sukilėlių grupuotės rugpjūtį įvykdė egzekucijas 67 civiliams ir paėmė įkaitais dar 200 žmonių iš alavitų kaimų Sirijoje.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 11, 2013, 1:28 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:27 AM

Alavitų tikėjimas yra šiizmo atšaka, o šiai bendruomenei taip pat priklauso Sirijos prezidentas Basharas al Assadas.

HRW savo 105 puslapių ataskaitą paskelbė atlikusi tyrimus tų incidentų vietose ir apklaususi 35 liudininkus, įskaitant likusius gyvus per rugpjūčio 4 dieną surengtą ataką prieš dešimt kaimų pajūrio provincijoje Latakijoje, kurių gyventojai alavitai palaiko vyriausybę.

Niujorke įsikūrusi organizacija nurodė, kad iš 190 žuvusių civilių 67 buvo egzekucijų aukos. Tame puolime dalyvavo apie 20 grupuočių, tačiau vyriausybės pajėgos išvijo sukilėlius iš tų kaimų rugpjūčio 18 dieną.

„Dvi opozicijos grupuotės, dalyvavusios tame puolime – „Islamo ir Levanto islamo valstybė“ (ISIS) bei „Jaish al Muhajireen Wal Ansar“ (Persikėlėlių ir padėjėjų armija) - tebeturi įkaitų, kurių didžiąją dalį sudaro moterys ir vaikai“, – rašo HRW.

„Šios išvados aiškiai rodo, kad žudymai, įkaitų grobimas ir kiti pažeidimai prilygsta karo nusikaltimams ir nusikaltimams žmoniškumui“, – pridūrė žmogaus teisių organizacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.