Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Sirijos kovotojai per klaidą nukirto galvą saviškiui

Sirijoje kariaujantys organizacijos „Islamo valstybė Irake ir Levante“ kovotojai netyčia nubaudė mirties bausme savo bendražygį, sukilėlių lauko pajėgų vadą, palaikę jį Basharo al Assado šalininku, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 15, 2013, 2:25 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:39 AM

Bausmės vaizdo įrašas buvo paskelbtas internete, bet netrukus nužudytasis buvo atpažintas kaip sunitų grupuotės „Ahrar al Sham“ lauko pajėgų vadas Mohammedas Faresas, dingęs prieš keletą dienų. Po to įrašas buvo pašalintas, o vietoj jo „Youtube“ atsirado pasiaiškinimai dėl padarytos klaidos.

„Kviečiame Aukščiausiąjį priimti Mohammedą į savo globą ir prašome atleidimo savo broliams, kurie stengėsi mus išvaduoti nuo Alacho priešų ir nuo mūsų priešų“, - teigiama kreipimesi.

M.Faresas buvo nužudytas, kai sunitų kovotojai neteisingai suprato jo pasisakymus dėl šiitų gerbiamų imamų Ali ir Husseino. Gali būti, jis buvo paimtas į nelaisvę, kai sužeistas pateko į karo lauko ligoninę.

„Islamo valstybė Irake ir Levante“ atstovai priminė, kad Alachas pažadėjo tikintiesiems atleisti už tikėjimo brolių nužudymą, jeigu jis padarytas per klaidą. Pagal islamo mokymą, musulmonui, per klaidą nužudžiusiam savo tikėjimo brolį, reikia paleisti į laisvę vergą, užmokėti nužudytojo giminaičiams arba papasninkauti 2 mėnesius.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.