Libane nužudytas vienas „Hezbollah“ lyderių

Izraelis trečiadienį

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Dec 4, 2013, 10:27 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:06 AM

„Tai dar vienas pavloviškas atsakas iš „Hizbollah“, kuris automatiškai meta kaltinimus (Izraeliui), net nepagalvojęs kas iš tiesų atsitiko“, - pareiškė Izraelio užsienio reikalų ministerijos atstovas Yigalas Palmoras.

„Izraelis čia niekuo dėtas“, - sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Nužudytasis „Hizbollah“ lyderis Hassanas Hawlo al Laqqisas  yra aukščiausio rango nužudytas judėjimo vadovas nuo tada, kai 2008 metais per sprogdinimą Damaske žuvo Imadas Mughniyeh. Dėl to sprogimo grupuotė taip pat apkaltino Izraelį.

Abu nužudytieji priklausė slaptai aukščiausiajai „Hizbollah“ vadovybei.

Islamo pasipriešinimo judėjimas anksčiau pranešė, kad H.H.Laqqisas buvo nužudytas apie vidurnaktį prie savo namų Hadaso rajone Libano sostinėje.

„Hizbollah“ nurodė, kad „kaltinimai nukreipti į priešą – Izraelį“.

„Be abejo, tiesioginiai kaltinimai nukreipti į priešą - Izraelį, kuris ne kartą mėgino likviduoti kankiniu tapusį mūsų brolį skirtingose vietose, tačiau nesėkmingai - iki vakar vakaro“, - „Hizbollah“ pranešimą paskelbė televizija „Al Manar“.

„Šis priešas turi prisiimti visą atsakomybę dėl šio šlykštaus nusikaltimo, taip pat visas pasekmes“, - pridūrė grupuotė.

Vienas „Hizbollah“ šaltinis sakė, kad H.H.al Lakissas buvo labai artimas judėjimo aukščiausiajam lyderiui Hassan Nasrallah.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.