Teroristinio akto Volgogrado stotyje versijų - daugėja (atnaujinta)

Rusijos miesto Volgogrado geležinkelio stotyje susisprogdino vyras, bet jis turėjo ir moterį bendrininkę. Tokią naujausią versiją pateikia šaltiniai.  Rusijos tyrimų komiteto atstovas Vladimiras Markinas pranešė, kad visiškai atkūrus įvykių eigą aiškėja, kad susisprogdino vyras, kuris sprogmenis, prilygstančius 10 kilogramų trotilo, atsinešė kuprinėje. Jo pavardė, nepatvirtintais duomenimis, - Pavlovas. Šaltiniai teigia, kad pareigūnai sureagavo į keistai besielgiančią moterį, o tuo metu vyras susprogdino užtaisą. Agentūra Interfax skelbia, jog versiją, kad susisprogdino vyras, sustiprina ir tai, jog rastas vyriškas pirštas su granatos žiedu. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 29, 2013, 5:04 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:16 PM

Anksčiau skelbta, kad susiprogdino mirtininkė, kurios  jau daugiau nei metus ieškojo teisėsauga. 29 metų policininkas Dmitrijus Makovkinas, anot liudininkų atkreipė dėmesį į įtartinai besielgusią merginą. Šalia metalo detektoriaus kurį laiką lūkuriavusi mergina staiga metėsi į priekį arčiau žmonių minios. Pareigūnas dar norėjo jai užkirsti kelią, tačiau tada teroristė detonavo sprogmenis.

Interfax skelbia, kad naujausiais duomenimis per sprogimą žuvo 16 žmonių. 14 mirė vietoje, dar du ligoninėse. Atpažintos devynios teroristinio akto aukos. 37 žmonės, kurių amžius nuo 9 iki 60 metų yra ligoninėse, aštuonių iš jų būklė sunki (tarp jų, vaiko), dar vieno - labai sunki. 

Versija, kad susisprogdino 26 metų Oksana Aslanova, buvo neatsitiktinė. Mergina dar prieš tai buvo stebima teisėsaugos, mat jos ryšiai buvo daugiau nei įtartini. Ji du sykius buvo ištekėjusi už teroristų, kuriuos vėliau nukovė Rusijos pajėgos.

Be to, manoma, kad O.Aslanova artimai pažinojo šių metų spalį viename Volgogrado autobuse susisprogdinusią Naidą Aisialovą – manoma, kad abi jos buvo draugės. Beje, pastaroji teroristė taip pat buvo vadinamoj juodoji našlė – jos pirmąjį vyrą lapkritį Dagestane nukovė specialiosios pajėgos. O lapkritį antrąjį N.Aisialovos vyrą taip pat nušovė rusų pareigūnai.

Spėjama, kad regione Rusijos specialiosios tarnybos ieško dar bent dviejų mirtininkių – susisprogdinusių O.Aslanovos ir N.Aisialovos draugių.

Be to, neatmetama, kad kaip ir įprastai tokiais atvejais savižudes teroristes rengė, slėpė bei išpuoliui paruošė jo organizatoriai. Tai paprastai būna vyrai, kurie patys stebi išpuolį, norėdami įsitikinti, kad juodosios našlės įvykdys savo misiją iki galo. Todėl artimiausiomis dienomis Volgograde ir artimiausiose apylinkėse gali būti surengta didelio masto saugumo operacija.

Beje, įdomu tai, kad Rusijoje yra kelios dešimtys Oksanų Aslanovų – teroristės bendravardžių. Vienai jų nepasisekė, mat paviešinus savižudės vardą ir pavardę imta platinti kitos, Stavropolio krašte gyvenančios jaunos O.Aslanovos nuotrauka su vaiku rankose.

Pašiurpę pastarosios merginos draugai socialiniuose tinkluose tikino, kad jų draugė visai nesusiprogdino Volgograde, o gyvena sau ramiai su dviem vaikais Jaseniukuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.