Sirijoje opozicija palaiko su „al Qaeda“ kovojančius sukilėlius

Sirijoje pagrindinė politinė

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 4, 2014, 4:42 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:04 PM

„Sirijos opozicijos Koalicija visiškai palaiko Laisvosios Sirijos armijos dalinių pastangas išvaduoti miestus ir rajonus nuo autoritarinės priespaudos“, kurias pasižymi Irako ir Levanto islamo valstybe (ISIL) pasivadinusi grupuotė, sakoma opozicijos vadovybės pranešime.

Pasak padėtį Sirijoje stebinčios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), džihadistus persekiojantys sukilėliai per dvi dienas nukovė ar sučiupo dešimtis kovotojų, ištikimų ISIL džihadistams.

„Mažiausiai 36 ISIL nariai ir rėmėjai buvo nukauti penktadienį Idlibo provincijoje, dar daugiau kaip šimtą sučiupo sukilėliai“ Idlibe ir Alepe, nurodoma SOHR pranešime.

Tokie pranešimai pasirodė antrą mūšių dieną Alepo ir Idlibo provincijose tarp ISIL džihadistų ir trijų sukilimo aljansų, kurių vienas yra ir daug narių turintis Islamo frontas.

Džihadistai, atskubėję iš Irako į Siriją kautis kartu su sirų sukilėliais prieš prezidento Basharo al-Assado režimą, iš pradžių buvo sutikti draugiškai, bet vėliau ISIL ėmė peštis su kitomis opozicijos grupuotėmis dėl teritorijų kontrolės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.