Jungtinės Tautos nebeskaičiuoja karo Sirijoje aukų

Aukščiausia Jungtinių Tautų (JT) žmogaus teisių gynimo institucija antradienį patvirtino, kad daugiau nebebus atnaujinamas pilietinio karo Sirijoje aukų skaičius. Ekspertai pripažino nebegalintys pasitikėti informacija iš šalies, kurioje per jau beveik trejus metus liepsnojantį konfliktą žuvo mažiausiai 100 tūkst. žmonių, skelbia AP.

Tiksliai suskaičiuoti, kiek žmonių gyvybių nusinešė pilietinis karas Sirijoje, jau nebeįmanoma.<br>„Reuters“ nuotr.
Tiksliai suskaičiuoti, kiek žmonių gyvybių nusinešė pilietinis karas Sirijoje, jau nebeįmanoma.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jan 7, 2014, 5:22 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:42 PM

JT Aukštojo komisaro žmogaus teisėms tarnybos atstovas Rupertas Colville’as tvirtina, kad papildyti būtent tokio – 100 tūkst. aukų skaičiaus nebeįmanoma dėl to, kad institucija nebeturi patikimos prieigos prie situacijos Sirijoje. Savo ruožtu informaciją iš kitų šaltinių pernelyg sunku patikrinti.

„Skaičiuoti aukas Sirijoje visuomet buvo sunku, – teigė R.Colville’as. – Bet visada galėjome bent minimaliai garantuoti, kad mūsų pateikiami duomenys atitinka tikrovę. Bet priėjome ribą, kurios negalime peržengti. Todėl duomenų kurį laiką nepildysime.“

Iki šiol JT aukų Sirijoje skaičių pateikdavo ekspertams nuodugniai patikrinus mažiausiai šešių skirtingų nevyriausybinių organizacijų, veikiančių regione, pateikiamus duomenis.

„Bet tų organizacijų ilgainiui sumažėjo. Pastaruosius metus ten dirbo 2-3 organizacijos, tad nusprendėme, kad mums nebeįmanoma tęsti pilnavertiško, prasmingo darbo“, – teigė R.Colville’as.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.