Per savižudžio išpuolį žuvo miesto superpolicininkas

Karačyje per savižudžio

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-01-09 16:08, atnaujinta 2018-02-17 18:19

Chaudhry Aslam, į kurio gyvybę praeityje jau ne kartą buvo kėsintasi, žuvo kartu su dar dviem pareigūnais automagistralėje rytinėje Karačio dalyje, kai sprogdintojas automobiliu rėžėsi į policijos konvojų.

Plačiai išsidriekęs Karačio uostamiestis yra didžiausia Pakistano aglomeracija ir šalies ekonominė širdis, kurioje jau daug metų nerimsta žiaurus smurtas tarp etninių, religinių ir politinių bendruomenių.

Kaip pranešė Kriminalinių tyrimų departamento aukšto rango pareigūnas Iqbalas Mehmoodas, sprogdintojui įsirėžus į Ch.Aslamo palydą, žuvo jis ir dar du policininkai.

Ch.Aslamas sulaukdavo grasinimų iš Pakistano talibų, kurie mėgino jį nužudyti 2011 metų rugsėjį, kai surengė galingą sprogimą prie pareigūno namų.

Po išpuolio Ch.Aslamas žiniasklaidos atstovams pareiškė: „Aš atiduosiu gyvybę, bet nesilankstysiu teroristams“.

Kiek anksčiau ketvirtadienį Ch.Aslamas pranešė, kad per netikėtą susirėmimą mieste buvo nukauti trys įtariami Pakistano Talibano nariai.

Karačio policija šiuo metu stengiasi „išvalyti“ miestą, kad jame nebeliktų kovotojų ir sunkių nusikaltėlių, samdomų žudikų, narkotikų ir ginklų platintojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.