JAV pasiuntė karinių patarėjų grupę į Somalį

Jungtinės Valstijos

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 11, 2014, 12:31 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:35 PM

Pirmą kartą JAV kariai dislokuojami šioje neramioje šalyje nuo 1993 metų, kai per vieną nesėkmingą operaciją buvo numušti du sraigtasparniai „Blackhawk“ ir žuvo 18 amerikiečių.

„JAV įkūrė karinio koordinavimo grupę Somalyje, kuri padės planuoti ir patarinės Afrikos Sąjungos misijai Somalyje (AMISOM) bei Somalio saugumo pajėgoms, siekiant padidinti jų pajėgumus ir skatinti taiką bei saugumą Somalyje ir visame regione“, – sakoma JAV Afrikos štabo atstovo pulkininko Tomo Daviso pranešime.

Minėtą nedidelę patarėjų grupę, kuri buvo suformuota spalį ir visiškai parengta operatyvinei veikla praėjusį mėnesį, sudaro „mažiau nei penki“ kariai, naujienų agentūrai AFP sakė vienas gynybos pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo.

Grupė bazuosis Mogadišo oro uoste ir veiks kartu su AS misija, kurios kariai kaunasi su vėl stiprėjančiais ekstremistų kovotojais, nurodė pareigūnas, patvirtindamas anksčiau neviešintą informaciją apie šios grupės pasiuntimą.

AS misija palaiko Somalio vyriausybės pajėgas, išstūmusias islamistų judėjimo „al Shebab“ kovotojus iš kelių svarbių miestų per pastaruosius 1,5 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.