Libijoje per susirėmimus žuvo 19 žmonių, nušautas viceministras

Pietų Libijoje per

Tubai skundžiasi, kad jų atžvilgiu arabų gentys bando vykdyti etninį valymą.<br>AP nuotr.
Tubai skundžiasi, kad jų atžvilgiu arabų gentys bando vykdyti etninį valymą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 12, 2014, 1:48 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:01 PM

„Smurtinės konfrontacijos kilo tarp tubų ir Aulad Sleimano genties, - sakė vietos tarybos Sabhoje pirmininkas Ayoubas al Zarroukas. - Kol kas yra 19 žuvusiųjų ir 20 sužeistųjų“.

Vietos šaltiniai sakė, kad susirėmimus išprovokavo ketvirtadienio incidentas, kai žuvo vienos sukarintos grupuotės lyderis, siejamas su Aulad Sleimanais. Ta gentis jo nužudymu kaltino tubus.

Šeštadienio kovos yra intensyviausios tarp šių genčių nuo 2012 metų kovo, kai jos susitarė dėl ugnies nutraukimo po kruvinų mūšių, pareikalavusių mažiausiai 150 gyvybių.

Tubai tradiciškai yra juodaodžiai oazių ūkininkai ir gyvena Pietų Libijoje, Šiaurės Čade ir Nigeryje.

Anksčiau jie skundėsi, kad jų atžvilgiu arabų gentys bando vykdyti etninį valymą.

Kelionė į gimtąjį Sirto miestą, į rytus nuo Tripolio, buvo paskutinė Libijos pramonės viceministrui Hassanui al Droui. Jį nušovė užpuolikai.

Žudikų tapatybė kol kas nežinoma, bet H.al Droui mirtis yra pirmasis laikinosios vyriausybės nario nužudymas nuo to laiko, kai 2011 metų spalį buvo nuverstas Muamaro Gaddafi režimas.

„Hassaną al Droui, pramonės ministro pavaduotoją, praėjusią naktį nužudė nežinomi užpuolikai, (jam) lankantis savo gimtajame Sirto mieste“, - sakė vienas saugumo pareigūnas.

„Nenustatyti užpuolikai kulkomis suvarpė poną Droui Sirto centre“, - sakė pareigūnas, kuris nesutiko skelbti savo pavardės.

H.al Droui anksčiau priklausė Nacionalinei pereinamajai tarybai – sukilimo, kuris užbaigė 42 metus trukusį M.Gaddafi valdymą, politiniam sparnui.

Nuo M.Gaddafi autokratinio režimo žlugimo Libiją persekioja sporadiški smurto protrūkiai, tarp kurių buvo virtinė armijos aukšto rango karininkų ir saugumo pareigūnų nužudymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.