Izraelio gynybos ministras kritikuoja J.Kerry saugumo planą

Izraelio gynybos ministras

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jan 14, 2014, 5:09 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:20 PM

„Amerikos saugumo užtikrinimo priemonių planas, kuris buvo mums parodytas..., nenumato nei saugumo, nei taikos“, – sakė Moshe Yaalonas, kurį cituoja laikraštis „Yediot Aharonot“.

Šis planas „nėra vertas popieriaus, ant kurio buvo parašytas“, sakė M.Yaalonas privačiame pokalbyje su Izraelio pareigūnais, kaltindamas J.Kerry naivumu ir leisdamas suprasti, kad jis yra įkyruolis.

J.Kerry deda pastangas priartinti Izraelį ir palestiniečių lyderius prie taikos sutarties po ištisus dešimtmečius nesiliaujančio konflikto. Nuo kovo mėnesio jis 10 kartų apsilankė šiame regione.

Plane daug dėmesio skiriama saugumui Jordano slėnyje, ties Vakarų Kranto siena su Jordanija, minimas palydovinių technologijų panaudojimas padėties sausumoje stebėjimui, praneša vietos žiniasklaida.

Izraelis nori išsaugoti savo kariuomenę Jordano slėnyje, tačiau palestiniečiai tam priešinasi, ragindami ten dislokuoti tarptautines pajėgas.

M.Yaalonas kritikavo, jo žodžiais, J.Kerry naivumą, ir sakė, kad Izraelio saugumą gali užtikrinti tik toje teritorijoje dislokuoti izraeliečių kariai.

„Aš gyvenu ir kvėpuoju konfliktu su palestiniečiais; aš žinau, ką jie galvoja, ko jie nori ir ką jie iš tiesų planuoja“, – sakė jis.

„Valstybės sekretorius Johnas Kerry, kuris čia ryžtingai atvyko ir kurį valdo nesuvokiama manija ir pasaulio gelbėjimo jausmas, negali manęs nieko išmokyti apie konfliktą su palestiniečiais“, – kalbėjo gynybos ministras.

„Vienintelis dalykas, kuris gali mus išgelbėti, tai jeigu Johnas Kerry laimėtų Nobelio premiją ir mus paliktų (ramybėje)“, pridūrė jis.

J.Kerry, kurio žodžius citavo laikraštis, sakė, jog jo pateiktas saugumo planas pavers rytinę Izraelio sieną „ramiausia pasaulyje, dar ramesne nei Kanados ir Jungtinių Valstijų siena“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.