J.Kerry ragina Sirijos opoziciją dalyvauti taikos derybose

JAV valstybės sekretorius

Pasak J.Kerry, Sirijos opozicija, kaip ir prezidento Basharo al Assado režimas, turės teisę vetuoti jai netinkamas kandidatūras į pereinamojo laikotarpio vyriausybę.<br>AP nuotr.
Pasak J.Kerry, Sirijos opozicija, kaip ir prezidento Basharo al Assado režimas, turės teisę vetuoti jai netinkamas kandidatūras į pereinamojo laikotarpio vyriausybę.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 17, 2014, 12:00 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:26 AM

Jis taip pat pažadėjo, kad opozicija galės vetuoti bet kokią kandidatūrą į laikinąją šalies vadovybę.

„Sirijos opozicijos koalicijos generalinės asamblėjos, kuri penktadienį susirinks nuspręsti, ar dalyvauti taikos konferencijoje Ženevoje, išvakarėse Jungtinės Valstijos... ragina per balsavimą priimti teigiamą sprendimą“, – pareiškė J.Kerry žurnalistams.

„Sirijos žmonėms reikia, kad jie galėtų lemti savo šalies ateitį, jų balsas turi būti išgirstas“, – sakė valstybės sekretorius prieš vadinamąją Ženevos 2-ąją taikos konferenciją, kuri turi prasidėti sausio 22 dieną.

„Ženevos taikos konferencija yra ne pabaiga, o veikiau pradžia proceso, kuris yra geriausia galimybė opozicijai įgyvendinti Sirijos žmonių ir revoliucijos tikslus“, – sakė jis.

Pasak J.Kerry, Sirijos opozicija, kaip ir prezidento Basharo al Assado režimas, turės teisę vetuoti jai netinkamas kandidatūras į pereinamojo laikotarpio vyriausybę.

„Dėl visų kandidatų į Sirijos pereinamojo laikotarpio valdžią... turi sutarti opozicija ir režimas. Būtent toks yra abipusis sutarimas“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.