Sirijos konfliktas: sukilėliai atsiėmė strategiškai svarbią gyvenvietę iš islamistų

Penktadienį nuosaikūs Sirijos sukilėliai galutinai išstūmė islamistinę „Irako ir Levanto islamo valstybės“ (ISIL) grupuotę iš Sarakebo (Saraqeb) miesto, praneša „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 17, 2014, 4:54 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:55 AM

Situaciją Sirijoje stebinčios organizacijos praneša, kad ISIL penktadienį pasitraukė iš Sarakebo (Saraqeb) miesto, pro kurį eina strategiškai svarbūs greitkeliai į Alepą, Damaską ir Latakijos uostą.

„Jie sudegino savo automobilius ir dengiami kovotojų ant tilto pasišalino“, – pranešė Didžiojoje Britanijoje veikiantis centras, stebintis situaciją Sirijoje. Sarakebo mieste esantys stebėtojai pranešė, kad ISIL pozicijos susilpnėjo, kai į gretimą miestelį pasitraukė viena kovotojų brigada.

Nors ISIL prarado strategiškai svarbų miestą, nepanašu, kad kova netrukus baigsis. Islamistai vis dar kontroliuoja dideles teritorijas Sirijos šiaurės rytuose, įskaitant Raką – vienintelį didelį miestą, kurį visiškai kontroliuoja prieš prezidentą Basharą al-Assadą kovojančios pajėgos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.