Kovoti į Siriją išvyko du penkiolikmečiai iš Prancūzijos

„Internete jam išplovė smegenis“, - sakė berniuko tėvas.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 18, 2014, 9:46 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:31 AM

Prokuroras apie įvykį informavo Paryžiaus antiterorizmo reikalų prokurorą, nes abu penkiolikmečiai išreiškė aiškų apsisprendimą vykti kovoti į Siriją.

Prancūzijos valdžios atstovai jau kurį laiką reiškia susirūpinimą šalies piliečių dalyvavimu Sirijos pilietiniame kare. Baiminamasi, kad asmenys užsikrės radikalia islamo pasaulėžiūra ir grįžę planuos atakas tėvynėje.

Vaiko tėvas sakė, kad sūnaus laišką rado sausio 6 dieną, jame buvo rašoma, jog penkiolikmetis vyksta į Siriją „dalyvauti šventoje kovoje prieš B. al Assadą“. Anot tėvo, sūnus šeimai skambino prieš keturias dienas, sakydamas, kad yra pavojuje ir greičiausiai visą mėnesį neturės galimybės vėl susisiekti. Berniukas pridūrė, jog jei jis per mėnesį nepaskambins, šeima gali jį laikyti mirusiu, ir palinkėjo visiems susitikti danguje.

„Internete jam išplovė smegenis“, - sakė berniuko tėvas.

Sirijoje pilietinis karas vyksta jau trečius metus, vis daugiau europiečių prisijungia prie sukilėlių pajėgų. Europos Sąjunga (EK) pernai kovą rekomendavo atidžiau stebėti socialinius tinklus ir identifikuoti potencialius verbuotojus bei besirengiančius išvykti asmenis.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as trečiadienį sakė, kad sukilėlių pusėje gali kautis apie 700 prancūzų. Šalies vidaus reikalų ministras Manuelis Vallsas sakė, kad iki šiol Sirijoje žuvo 20 kovotojų iš Prancūzijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.