B.al Assadas: „Opozicijos paskyrimas į Sirijos vyriausybę yra pokštas“

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas atmetė galimybę paskirti į būsimą

B.al Assadas perspėjo, kad jei jo vyriausybė pralaimės šalies pilietinį karą, tai reikš chaosą Artimuosiuose Rytuose.<br>AP nuotr.
B.al Assadas perspėjo, kad jei jo vyriausybė pralaimės šalies pilietinį karą, tai reikš chaosą Artimuosiuose Rytuose.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 20, 2014, 12:08 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:17 AM

„Jie ... atvyksta prie sienos 30 minučių pasifotografuoti, o tada pabėga. Kaip jie gali būti ministrai vyriausybėje?“ - klausė jis, duodamas išskirtinį interviu AFP.

„Šie pasiūlymai yra visiškai nerealūs, bet tikrai yra geras pokštas“, - sakė B.al Assadas.

Jis sakė, kad nesąmonė yra leisti būsimosios vyriausybės darbe dalyvauti opozicijai iš emigracijos.

„Jie atvyksta pusvalandžiui į pasienį pasifotografuoti ir tada vėl pabėga. Kaip jie gali tapti vyriausybės nariais?“ - klausė B. al Asadas. Ministras esą negali vykdyti pareigų būdamas užsienyje. „Tokios idėjos yra visiškai nerealios, jas galima laikyti tik pokštu“, - kalbėjo prezidentas, turėdamas omenyje savo priešininkų koaliciją, kurios būstinė yra Turkijoje.

Sirijos prezidentas, duodamas išskirtinį interviu AFP perspėjo, kad jei jo vyriausybė pralaimės šalies pilietinį karą, tai reikš „chaosą visuose Artimuosiuose Rytuose“.

„Jeigu Sirija pralaimės šią kovą, tai reikš chaoso išplitimą į visus Artimuosius Rytus“, - sakė jis sekmadienį, duodamas interviu Damaske.

Be to, B.al Assadas, nepaisydamas pilietinio karo savo šalyje ir užsienio raginimų atsistatydinti, pareiškė, kad sieks dar vienos kadencijos. „Aš manau, kad man niekas nesutrukdys dalyvauti rinkimuose“, - pareiškė jis interviu agentūrai AFP. Sirijos prezidento rinkimai numatyti birželį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.