Sprogdinimų Volgograde organizatoriai grasina atakomis per olimpiadą

Viena islamistų

Sprogimai Volgograde nusinešė 34 žmonių gyvybes.<br>AP nuotr. iš archyvo
Sprogimai Volgograde nusinešė 34 žmonių gyvybes.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 20, 2014, 12:01 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:17 AM

Ji taip pat pagrasino naujomis atakomis per kitą mėnesį vyksiančias žiemos olimpines žaidynes Juodosios jūros kurorte Sočyje.

Vaizdo įraše matomas vyras prezidentui Vladimirui Putinui skirtame grasinime dėl olimpinių žaidynių rusiškai sako: „Jei rengsite olimpiadą, gausite iš mūsų dovaną... skirtą jums ir visiems turistams, kurie atvyks“.

„Tai bus už visų musulmonų kraują, kuris kasdien liejamas visame pasaulyje – Afganistane, Somalyje, Sirijoje, visame pasaulyje. Tai bus mūsų kerštas“, – sako vyras.

Vaizdo įraše teigiama, kad du vyrai, kurių vardai – Suleimanas ir Abdurakhmanas, įvykdė išpuolius Volgograde sukilėlių grupuotės, kuri žinoma kaip Dagestano vilajatas ir yra susijusi su Irako salafitų grupuote „Ansar al Sunna“, vardu.

Dagestano vilajatas yra susijęs su „Kaukazo emyratu“, pagrindiniu kovotojų judėjimu Užkaukazėje, kuriam vadovauja Doku Umarovas.

D.Umarovas ragino kovotojus rengti atakas per olimpiadą Sočyje, kuris yra vakariniame Kaukazo, kur sukilėliai nori įkurti islamo valstybę, pakraštyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.