Sirija leido moterims ir vaikams išvykti iš apsiausto Homso rajono

Sirijos režimas Ženevoje

L.Brahimi išreiškė viltį, kad humanitarinės pagalbos konvojui pirmadienį bus leista patekti į apsiaustą rajoną.<br>AP nuotr.
L.Brahimi išreiškė viltį, kad humanitarinės pagalbos konvojui pirmadienį bus leista patekti į apsiaustą rajoną.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jan 27, 2014, 9:38 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:54 AM

Jungtinių Tautų (JT) tarpininkas Lakhdaras Brahimi, pristatydamas pirmąjį realų pažadą, duotą Sirijos priešiškų stovyklų derybose, sakė, kad prezidento Basharo al- Assado režimas leis moterims ir vaikams „nuo dabar išvykti“.

Tačiau opozicijos aktyvistai Homse skeptiškai sutiko šią žinią, teigdami, jog visų pirma nori humanitarinės pagalbos bei „garantijų“, kad išvykstantieji nebus areštuojami.

„Vyriausybės pusė mums pasakė, kad moterys ir vaikai, esantys apsiaustame miesto rajone, gali tučtuojau išvykti“, - sakė L.Brahimi žurnalistams pasibaigus antrajai derybų, kuriose dalyvauja Damasko režimo ir opozicijos atstovai, dienai.

JT pasiuntinys sakė, jog „tai viltinga pradžia rytdienai“, pridūręs, kad kitiems civiliams gyventojams taip pat bus leista išvykti, „tačiau vyriausybei pirmiausia reikia jų pavardžių sąrašo“.

L.Brahimi taip pat dar kartą išreiškė viltį, kad humanitarinės pagalbos konvojui pirmadienį bus leista patekti į apsiaustą rajoną, nurodęs, jog sukilėlių pajėgos jau davė savo sutikimą, o vietos gubernatorius dar svarsto šį klausimą.

Sirijos užsienio reikalų viceministras Faisalas Muqdadas patvirtino, kad moterims bei vaikams bus leista išvykti, ir apkaltino sukilėlių pajėgas darant tam kliūtis.

„Pastaruosius dvejus metus asmeniškai dalyvavau pastangose ištraukti tas moteris ir vaikus iš Homso senamiesčio... Visus šiuos mėginimus sužlugdė ginkluotos grupuotės, neišleidusios nė vieno žmogaus“, - sakė viceministras žurnalistams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.