Buvęs Egipto vadovas atgabentas į teismą, Kaire - žmogžudystė

Nuverstasis Egipto prezidentas

Pusmetį nelaisvėje laikomam nuverstam Egipto prezidentui M.Mursi iškeltos trys bulos.<br>AP nuotr.
Pusmetį nelaisvėje laikomam nuverstam Egipto prezidentui M.Mursi iškeltos trys bulos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 28, 2014, 10:46 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:35 AM

Tą pačią dieną Kaire buvo nužudytas aukšto rango Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas. Ministerijos atstovai spaudai sakė, kad generolas Mohamedas Saidas buvo nušautas šalia savo namų iš pravažiuojančio automobilio. Generolas vadovavo Vidaus reikalų ministerijos techninių reikalų skyriui, jis taip pat patarinėjo vidaus reikalų ministrui Mohamedui Ibrahimui. 

  M.Mursi Kaire  bus teisiamas už pabėgimą iš kalėjimo 2011 metais. Ši byla susijusi sudaugiau nei 20 tūkst. kalinių pabėgimu iš Egipto kalėjimų, šalį apėmus sukilimui prieš autoritarinį lyderį Hosni Mubaraką. Tarp tų bėglių buvo M.Mursi, taip pat palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“ ir Libano grupuotės „Hizbollah“ narių.

Vienas advokatas pareiškė, kad šioje byloje siekiama „apjuodinti“ M.Mursi ir jo Musulmonų broliją.

M.Mursi jau antrąkart stojo prieš teismą po to, kai buvo nuverstas praeitų metų liepos 3 dieną per kariškių surengtą perversmą, kurį palaikė didelė dalis visuomenės.

Buvęs lyderis neatvyko į sausio 8-ąją vykusį posėdį, nagrinėjant kitą jam iškeltą bylą, o pareigūnai nurodė, kad M.Mursi tąsyk negalėjo būti atskraidintas dėl nepalankių orų.

2013 m. liepą nuverstam Egipto prezidentui M.Mursi iš viso iškeltos trys bylos. Be pabėgimo iš kalėjimo, jis taip pat įtariamas prisidėjęs prie protestuotojų mirčių bei ryšių palaikymu su radikaliomis „Hamas“ ir „Hezbollah“ grupuotėmis. Įrodžius šiuos kaltinimus, M.Mursi grėstų mirties bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.