Susitinka Baltijos ir Šiaurės šalių ginkluotųjų pajėgų vadai

Antradienį ir trečiadienį

Kariuomenių vadovai aptars galimybę dalyvauti misijose Afrikoje.<br>AP nuotr.
Kariuomenių vadovai aptars galimybę dalyvauti misijose Afrikoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-01-28 11:19, atnaujinta 2018-02-17 00:29

Dalyviai susitikime aptars galimus Baltijos ir Šiaurės šalių galimus bendradarbiavimo scenarijus pasibaigus misijai Afganistane, taip pat susitiks su Latvijos gynybos ministru Raimondu Vėjuoniu (Žaliųjų/Ūkininkų partijų sąjunga).

Darbotvarkėje numatoma aptarti saugumo situaciją Afrikoje, Baltijos ir Šiaurės šalių indėlį į Europos Sąjungos (ES) taikos palaikymo misiją Malyje ir galimybę dalyvauti kitose misijose Centrinėje Afrikoje.

Kariuomenių vadovai diskutuos apie glaudesnį gynybinį bendradarbiavimą tokiose srityse kaip bendros karinės pratybos, oro transporto pajėgumų vystymas ir specialiųjų karinių pajėgų tarpusavio bendradarbiavimo gerinimas.

Susitikime bus diskutuojama ES Bendrosios saugumo ir gynybos politikos klausimais, taip pat bus kalbama apie ES Šiaurės kovinės grupės reikalus. Be kita ko, bus aptartas Latvijos pasirengimas ES pirmininkavimui 2015 metų pirmąjį pusmetį ir šalies numatomi prioritetai gynybos ir saugumo srityje.

Baltijos ir Šiaurės šalių kariuomenių vadai susitinka kasmet vienoje iš Baltijos arba Skandinavijos valstybių. Pernai susitikimas vyko Klaipėdoje, Latvija paskutinį kartą susitikimą rengė 2001 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.