Libane per automobilyje padėtos bombos sprogimą žuvo žmonės

Hermelas yra šiitų judėjimo „Hizbollah“ bastionas.

Libane šeštadienį per automobilyje padėtos bombos sprogimą degalinėje Hermele žuvo mažiausiai keturi žmonės.<br>AP nuotr.
Libane šeštadienį per automobilyje padėtos bombos sprogimą degalinėje Hermele žuvo mažiausiai keturi žmonės.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 2, 2014, 11:16 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:46 PM

Hermelas yra šiitų judėjimo „Hizbollah“ bastionas.

Atsakomybę už išpuolį „Twitter“ prisiėmė „al Nusros“ frontas Libane – grupuotė, pasivadinusi pagal „al Qaeda“ padalinį Sirijoje. Ji nurodė, kad tai buvo mirtininko išpuolis reaguojant į „Hizbollah“ dalyvavimą Sirijos pilietiniame kare.

Tai jau septintas išpuolis prieš „Hizbollah“ Libane nuo 2013 metų vidurio, kai ši grupuotė nusiuntė savo vyrus į Siriją paremti prezidento Basharo al Assado pajėgų kovos su daugiausia sunitų sukilėlių grupuotėmis.

„Mažiausiai keturi žmonės žuvo, o dar daugiau kaip 15 buvo sužeisti, du ar trys jų yra kritinės būklės“, - „Hizbollah“ televizijai „al Manar“ sakė vidaus reikalų ministras Marwanas Charbelas.

Sprogimas, kuris įvyko sutemus, maždaug 16 val. Grinvičo (18 val. Lietuvos) laiku, sukėlė didžiulį gaisrą, kuris trukdė gelbėtojams prisiartinti prie įvykio vietos.

Pareiškime „Twitter“ „al Nusra“ Libane nurodė, kad tai buvo „antra kankinystės operacija prieš Irano partijos („Hizbollah“) bastioną Hermele, ... dėl tęsiamų Irano partijos nusikaltimų prieš mūsų engiamus žmones mūsų numylėtame Šame (Sirijoje) ir jos atkaklumo siunčiant daugiau savo samdinių žudyti Sirijos žmonių“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.