Ukrainos protestuotojo sužeidimai - „tik įdrėskimas“?

Leidžia išvykti iš šalies

D.Bulatovas sakė, kad nežinomi pagrobėjai, nupjovė jam ausį, rankas perkalė vinimis, o paskui išmetė jį miške.<br>AP nuotr.
D.Bulatovas sakė, kad nežinomi pagrobėjai, nupjovė jam ausį, rankas perkalė vinimis, o paskui išmetė jį miške.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 2, 2014, 11:52 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:46 PM

„Fiziškai šio vyro būklė yra gera. Vienintelis dalykas tas, kad jam ant vieno skruosto yra įdrėskimas“, - sakė L.Kožara televizijai „al Jazeera“, Miuncheno saugumo konferencijos užkulisiuose. 

„Atrodo, jog tariama istorija, kad jis buvo pagrobtas ir kankintas, nėra visiškai tikra“, - sakė jis ir pridūrė: „Vyksta tyrimas“. 

Užsienio reikalų ministerija vėliau paskelbė pareiškimą, kuriame nurodė, kad L.Kožara buvo neteisingai suprastas. 

Tie komentarai „neatspindi tikrojo ministro Kožaros požiūrio į šią tragišką situaciją“, sakoma pareiškime. 

„Ministras labai apgailestauja dėl to, kas įvyko Dmytro Bulatovui ir linki jam greit pasveikti“, - nurodoma jame. 

35 metų D.Bulatovas sako, kad jį sausio 22 dieną per susirėmimus Kijeve pagrobė nežinomi užpuolikai, kurie kalbėjo su rusišku akcentu, jį kankino ir galiausiai sausio 30 dieną paleido miške. 

Leidžia išvykti iš šalies

Ukrainos opozicijos aktyvistui, kuris teigia buvęs pagrobtas ir kankinamas, leidžiama išvykti iš šalies, jei jis to nori, šeštadienį pareiškė Vokietijos užsienio reikalų ministras, remdamasis ukrainiečių diplomatijos vadovo žodžiais.

Minimas aktyvistas, D.Bulatovas, sakė, kad nežinomi pagrobėjai, kurie laikė ji daugiau kaip savaitę, nupjovė jam ausį, rankas perkalė vinimis, o paskui išmetė jį miške.

Penktadienį naujienų agentūra „Interfax“ pranešė, jog Ukrainos vidaus reikalų ministerija sakė, kad D.Bulatovui bus skirtas savaitės namų areštas dėl įtarimų organizavus didelio masto neramumus.

Jo likimas, kaip ir visa Ukrainos politinė krizė, sukėlė daug debatų Miuncheno saugumo konferencijoje – politikos, diplomatijos ir karinių pajėgų lyderių trijų dienų susitikime.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas Walteris Steinmeieris žurnalistams sakė, kad iškėlė D.Bulatovo klausimą per derybas su savo kolega iš Ukrainos Leonidu Kožara.

„Užsienio reikalų ministras sakė, kad jis (D.Bulatovas) gali išvykti iš šalies jau rytoj, jei nori“, - sakė F.W.Steinmeieris, nenurodydamas, ar D.Bulatovas kaip tik tai ir ketina padaryti.

F.W.Steinmeieris šią Ukrainos vyriausybės nuolaidą pavadino „maža sėkme“ ir pakartojo pasiūlymą D.Bulatovui gydytis Vokietijoje.

Praeitą savaitę žiniasklaida paskelbė, kad su D.Bulatovu tapo neįmanoma susisiekti nuo sausio 23 dienos. Tą pačią dieną aktyvisto žmona pateikė milicijai pranešimą apie dingusį vyrą.

Smarkiai sumuštas D.Bulatovas atsirado ketvirtadienį. Aktyvistas tvirtino, kad jį buvo pagrobę nežinomi asmenys, kurie jį mušė ir kankino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.