Tunise po trejų metų atšaukta nepaprastoji padėtis

2014 m. kovo 6 d. 16:24
ELTA ir lrytas.lt inf.
Tunise po trejų metų atšaukta nepaprastoji padėtis. Šis labiau simbolinis sprendimas rodo, kad saugumo padėtis Šiaurės Afrikos valstybėje gerėja, skelbia „Reuters“.
Daugiau nuotraukų (1)
Nuo 2011 metų sukilimo, per kurį buvo nuverstas prezidentas Zine al-Abidine Ben Ali, Tuniso saugumo pajėgos vykdė karinę kampaniją prieš islamistų judėjimo „Ansar al-Šaria“ kovotojus. „Ansar al-Šaria“ buvo viena iš grupių, iškilusių po šalies lyderio nuvertimo.
„Valstybės prezidentas paskelbė nurodymą nuo 2014 metų kovo 5 dienos nutraukti nepaprastosios padėties režimą“, – sakoma ketvirtadienį paskelbtame prezidentūros pareiškime.
Pagal nepaprastosios padėties režimą saugumo pajėgos buvo parengtyje visoje šalyje, kariams ir policijai buvo duoti įgaliojimai išardyti protestus. Per pastaruosius kelis mėnesius įvykusius reidus kariškiai sulaikė dešimtis kovotojų.
Ministras pirmininkas Mehdi Jomaa sakė pirmadienį, kad „terorizmo“ nebėra, tačiau daugiau informacijos nepateikė.
Grupė „Ansar al-Šaria“ kaltinama dėl susirėmimų su saugumo pajėgomis bei praėjusių metų pabaigoje kurortiniame mieste įvykusio savižudžio mirtininko išpuolio. Tai buvo pirma tokia ataka Tunise per daugiau nei dešimtmetį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.