Pakistanas atnaujino derybas su Talibanu

Grupė Pakistano vyriausybės atstovų

Pakistano premjeras N.Sharifas (priekyje) siekti taikos su Talibano sukilėliais nusprendė šiemet, nors nuo 2007 metų per islamistų atakas šalyje žuvo tūkstančiai žmonių.<br>AP nuotr.
Pakistano premjeras N.Sharifas (priekyje) siekti taikos su Talibano sukilėliais nusprendė šiemet, nors nuo 2007 metų per islamistų atakas šalyje žuvo tūkstančiai žmonių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 26, 2014, 3:02 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:38 AM

Tai bus pirmosios tiesioginės derybos nuo praėjusį mėnesį žlugusių diskusijų dėl paliaubų. Skelbiama, kad vyriausybės derybininkų komanda iš Pešavaro miesto išskrido neskelbiama kryptimi susitikti su sukilėlių atstovais.

Pakistano premjeras Nawazas Sharifas siekti taikos su Talibano sukilėliais nusprendė šiemet, nors nuo 2007 metų per islamistų atakas šalyje žuvo tūkstančiai žmonių. Pranešama, kad dabartinėmis derybomis bus siekiama mėnesio trukmės ugnies nutraukimo.

Dauguma ekspertų abejoja ilgalaikės taikos perspektyva tarp vyriausybės ir Talibano, nes šią organizaciją sudaro nemažai grupelių, kartais nepaklūstančių centrinei vadovybei.

Be to, islamistai atsisako pripažinti dabartinę Pakistano konstituciją ir reikalauja griežtų Islamo šariato įstatymų įvedimo.

Tik tapęs Pakistano premjeru N.Sharifas patyrė didelį politinį spaudimą suvaldyti smurtą šalyje, o jo vyriausybė kaltinta nesugebėjimu tvarkytis su sukilėliais.

Ministras pirmininkas pabrėžė taikos sieksiantis, pirmiausia, diplomatinėmis priemonėmis, tačiau neatmetė galimybės imtis karinių veiksmų, jei derybos žlugs.

Paskutinės derybos su Talibanu žlugo vasario viduryje, tuomet Pakistano kariuomenė surengė nemažai oro atakų prieš įtariamas sukilėlių pozicijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?