Estų Emario bazė gali pradėti veikti dar šiemet

Estijos ambasadorius NATO Lauri Lepikas pareiškė, kad Aljanso vykdomos Baltijos šalių oro erdvės policijos misijos antroji bazė gali būti atidaryta Estijoje

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 3, 2014, 1:29 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:03 PM

Šiuo metu Baltijos šalių oro policijos misija vykdoma iš Zoknių aviacijos bazės Šiauliuose.

Talinas jau nekart siūlė, kad dalis oro policijos misijos nuo 2015 metų būtų vykdoma iš Emario bazės Estijos šiaurės vakaruose, bet Lietuva nepritarė tokiam siūlymui.

„Dabar antrosios bazės poreikį patvirtina ir NATO. Tai visų pirma susiję su daugelio sąjungininkių pasiūlymais pasiųsti papildomų lėktuvų“, - L.Lepiko žodžius citavo dienraštis „Postimees“.

Iki balandžio pabaigos oro policijos misiją vykdančios Jungtinės Valstijos jau atsiuntė šešis papildomus naikintuvus F-15, padidindamos jų skaičių iki dešimties.

Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Danija taip pat pasiūlė papildomus naikintuvus, žiniasklaida praneša ir apie galimus papildomus lėktuvus iš Vokietijos bei Portugalijos.

Paklaustas, kada galėtų pradėti veikti antroji šios misijos bazė, estų diplomatas atsakė: „Greitai. Manau, veikiausiai šiais metais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.