Branduolinį objektą Kryme praradusi Ukraina kreipsis į TATENA

Ukraina kreipsis į

Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 8, 2014, 2:46 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:27 PM

„Kryme yra branduolinis objektas – šalies atominės pramonės ir atominių elektrinių specialistų ruošimo institutas ir veikiantis branduolinis objektas, už kurį atsakinga Ukraina ir kurį saugojo vidaus kariuomenės specialusis dalinys. Tas objektas buvo užimtas (Rusijos) jėga – tai pasaulinio masto nepaprastoji padėtis“, – A.Senčenka sakė televizijos ICTV laidoje.

Pasak jo, Ukrainos vyriausybė kreipsis į Jungtinių Tautų (JT) agentūros inspektorius ir „iškels klausimą, kad tas objektas, prižiūrimas TATENA, būtų apsaugotas, nes už jį atsako Ukraina“.

Sevastopolyje veikiantis Nacionalinis branduolinės energetikos ir pramonės universitetas rengia atominės energetikos ir pramonės, elektros tinklų, aplinkos apsaugos, energijos taupymo ir IT technologijų specialistus.

Šiam universitetui priklauso penki mokymo ir mokslinių tyrimų institutai, taip pat kelios mokslinių tyrimų laboratorijos. Viena iš jų turi veikiantį tyrimų reaktorių IR-100.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.