Sirijos prezidento rinkimai vyks nepaisant pilietinio karo

Sirijos informacijos ministras

Sirijos prezidentas B.al Assadas (dešinėje) dalyvaus prezidento rinkimuose nepaisant jo šalyje vykstančių karo žiaurumų, kurie prasidėjo siekiant būtent jį nuversti.<br>AP nuotr.
Sirijos prezidentas B.al Assadas (dešinėje) dalyvaus prezidento rinkimuose nepaisant jo šalyje vykstančių karo žiaurumų, kurie prasidėjo siekiant būtent jį nuversti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, „Reuters" ir lrytas.lt inf.

Apr 8, 2014, 1:43 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:30 PM

„Niekas neturi teisės atidėti ar atšaukti rinkimų, kurie vyks pagal tvarkaraštį, - ministro žodžius citavo Sirijos laikraštis. - Saugumo, kariniai, vidaus ar užsienio faktoriai nesutrukdys prezidento rinkimų“.

Prezidentas Bashar al-Assadas, trečius metus malšinantis sukilimą prieš jo režimą, oficialiai dar neapsisprendė dėl dalyvavimo rinkimuose, tačiau politikos analitikai neabejoja, kad diktatorius sieks trečios kadencijos. Vakarų valstybės prezidento rinkimus Sirijoje vadina „demokratijos parodija“, kuri trukdys taikos procesui.

Pirmadienį buvęs Rusijos premjeras, cituodamas B.al Assado žodžius, teigė, kad aktyvi karo fazė Sirijoje baigsis dar šiemet, o Libano „Hezbollah“ lyderis tvirtino, kad sukilėliai nekelia grėsmės Sirijos prezidento valdymui.

Taikiu protestu prasidėjęs Sirijos pilietinis karas iki šiol pareikalavo 150 tūkst. gyvybių, o 6 mln. gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.