Pietų Sudane užpultas Jungtinių Tautų kompleksas, žuvo 58 žmonės

Pietų Sudane ketvirtadienį

Daugiau nuotraukų (1)

„Itar-Tass", ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-04-18 12:20, atnaujinta 2018-02-14 13:12

„48 lavonai, tarp kurių yra vaikų, moterų, vyrų, iškelta iš bazės vidaus. Bazės išorėje aptikta 10 negyvų užpuolikų. Bendras žuvusiųjų skaičius – 58, bet jis gali didėti, nes daugiau kaip 100 žmonių sužeista, kai kurie – sunkiai“, – sakė vyriausiasis JT atstovas šioje šalyje Toby Lanzeris. 

Anksčiau buvo pranešta, kad taikiais protestuotojais apsimetę ginkluoti užpuolikai ketvirtadienį įsiveržė į Jungtinių Tautų (JT) bazę Pietų Sudane.

 JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Samantha Power  griežtai pasmerkė šią „įžūlią, nežmonišką ataką prieš neginkluotus civilius žmones“ JT misijos Pietų Sudane (UNMISS) bazėje, kur glaudėsi 5 tūkst. žmonių.

Bazė yra karo nualintame Boro mieste, viename iš keturių regionų, kur vyksta intensyviausia, jau keturis mėnesius nesiliaujantį, šalį skaldantį kova.

Užpuolikai panaudojo granatsvaidžius, kad prasiveržtų į vidų, o tada šaudė į bazėje buvusius žmones.

Daugiau kaip 67 tūkst. civilių gyventojų visoje šalyje glaudžiasi JT bazėse, kur ieško apsaugos nuo etninių išpuolių. Tuo tarpu intensyvios kovos tęsiasi, sukilėliai sako, kad taikosi į svarbius naftos telkinius.

Neramumai neseniai susikūrusioje Pietų Sudano valstybėje prasidėjo gruodžio viduryje, kuomet dėl įtariamo karinio perversmo susipriešino dvi didžiausios šalies etninės grupės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.