Yra įrodymų, kad Sirijoje buvo panaudotos chloro dujos

Žmogaus teisių organizacija „Human Rights Watch“ (HRW) teigia turinti „stiprių įrodymų“, kad vyriausybiniai daliniai Sirijos pilietiniame kare naudojo chloro dujas, praneša agentūra AFP.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 13, 2014, 4:44 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:05 AM

Labai tikėtina, kad per penkias skirtingas atakas trijuose miestuose šalies šiaurėje kariuomenė balandžio viduryje iš sraigtasparnių numetė statines su nuodingomis dujomis, pareiškė HRW. Organizacija remiasi liudininkais ir gelbėtojais, taip pat vaizdo įrašais ir sprogmenų liekanų nuotraukomis.

Medikai HRW pasakojo apie 11 žuvusiųjų per šias atakas ir dar apie beveik 500 sužeistųjų su atitinkamais simptomais, leidžiančiais spręsti apie chloro dujų panaudojimą. Pulti buvo Kafr Sitos, Al Temanos ir Telmanso miestai, kurie yra kontroliuojami prieš Basharą al Assadą kovojančių sukilėlių.

Šiuo metu naikinamas Sirijos cheminis ginklas. Tačiau chloro dujų, kurios pirmiausiai naudojamos pramonėje, naikinimas nenumatytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.