Nigerija nepaleis islamistų kalinių, kad išlaisvintų mergaites

Jungtinės Karalystės Afrikos

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters", ELTA ir lrytas.lt inf.

May 15, 2014, 12:58 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:22 PM

Tokius mainus Nigerijos vyriausybei pasiūlė mergaites pagrobę „Boko Haram“ kovotojai. Anksčiau šalies prezidentas Jonathanas Goodluckas tikino esąs pasiruošęs deryboms su islamistais ir neatmetė nė vieno krizės suvaldymo scenarijaus. Anot britų ministro, Nigerijos vadovas savo poziciją patikslino trečiadienį vykusio susitikimo metu.

„Jis (prezidentas. - ELTA) aiškiai pareiškė nesiderėsiantis su „Boko Haram“ dėl mergaičių iškeitimo į kalinius, - spaudai sakė M.Simmondsas. - Prezidentas taip pat patvirtino norintis tęsti dialogą saugumui ir stabilumui šiaurinėje Nigerijos dalyje užtikrinti“.

Prieš Nigerijos vyriausybės valdymą kovojantys „Boko Haram“ islamistai 276 mergaites pagrobė balandį iš Čiboko kaimo mokyklos, kur šios laikė egzaminus. Daliai pagrobtųjų pavyko pasprukti, tačiau pagrobėjai vis dar laiko nuo 220 iki 230 mergaičių. Gegužės 12 dieną paviešintame vaizdo įraše „Boko Haram“ lyderis parodė kai kurias mergaites ir pasiūlė jas iškeisti į sulaikytus grupuotės kovotojus.

Akiplėšiškas nusikaltimas sukėlė didelį tarptautinės bendruomenės pasipiktinimą, o savo pagalbą pagrobtųjų paieškai pasiūlė JAV, Britanijos ir Izraelio pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.