Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Prorusiškų maištininkų ataka pražudė kelioliką Ukrainos karių

Pakvietė į bendrą maldą tylos dieną

Po prorusiškų maištininkų atakos mūšio laukas nusėtas nuolaužomis ir nukautų žmonių kūnais.<br>AP nuotr.
Po prorusiškų maištininkų atakos mūšio laukas nusėtas nuolaužomis ir nukautų žmonių kūnais.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, „Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

May 22, 2014, 8:49 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:19 PM

Ukrainos vyriausybė taip pat informavo, kad jos pajėgos atrėmė separatistų bandymą įsiveržti į jos teritoriją iš Rusijos, ir paragino surengti neeilinę Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos sesiją Maskvos vaidmeniui smurto kurstyme aptarti.

Rinkimai turėtų stabilizuoti padėtį Ukrainoje po to, kai vasarį per masinius protestus buvo nuverstas Maskvos palaikomas Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius. Tačiau maištininkai pažadėjo sužlugdyti rinkimus jų kontroliuojamuose rytiniuose šalies miestuose.

„Maištininkų tikslas buvo atakuoti ir užimti Volnovachos miestą. Mūsų kariai gynė miestą. Labai gaila, bet apšaudomi iš minosvaidžių, iš granatsvaidžių, iš sunkiųjų automatinių ginklų, mūsų vaikinai žuvo. 16 žmonių atidavė savo gyvybes už Ukrainą“, – sakė laikinasis prezidentas Oleksandras Turčynovas.

Saugumo pajėgos minėjo 16 žuvusių karių ir 32 sužeistų per susirėmimą, kuris vyko anksti rytą 20 kilometrų į pietus nuo Donecko, kur maištininkai yra paskelbę „liaudies respubliką“.

Pakvietė į bendrą maldą tylos dieną

Ukrainos prezidentas, Aukščiausiosios Rados pirmininkas Oleksandras Turčynovas pasiūlė surengti bendrą maldą už Ukrainą cerkvėse ir bažnyčiose šeštadienį, prezidento rinkimų išvakarėse.

„Su tokia iniciatyva mes pasirodome prezidento rinkimų išvakarėse, kai pagal įstatymą paskutinę dieną prieš rinkimus, tai yra šeštadienį ši diena vadinama tylos diena draudžiamas bet koks agitavimas, bet kokia propaganda. Esu įsitikinęs, kad labai svarbu mūsų šaliai, jog įvyktų bendra malda už mūsų Ukrainą“, – kalbėjo O.Turčynovas per susitikimą su bažnyčių vadovais ketvirtadienį Kijeve.

„Visose cerkvėse, visose šventyklose šitą dieną, svarbaus mūsų valstybei pasirinkimo išvakarėse, visos bažnyčios, visos konfesijos susivienys bendroje maldoje Dievui, kad Jis palaimintų šalį“, – sakė O.Turčynovas.

„Dvasinis pamatas, kurį stato visos mūsų valstybės bažnyčios, turi stiprinti ir vienyti valstybę“, – pridūrė jis, padėkojęs už bažnyčių, skleidžiančių tiesą, teisybę, pagalbą valstybei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.