Nigerijoje „Boko Haram“ smogikai surengė žudynes

Būgštaujama,

„Boko Haram“ kruvinas siautėjimas kasdien priverčia apie 800 žmonių palikti savo namus.<br>AP nuotr.
„Boko Haram“ kruvinas siautėjimas kasdien priverčia apie 800 žmonių palikti savo namus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jun 6, 2014, 9:56 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:21 AM

Vietos bendruomenių lyderiai pranešė, kad per antradienį įvykdytas atakas Gvozos rajone Borno valstijoje nužudyta 400–500 žmonių, tačiau dėl prastų ryšių toje atokioje teritorijoje nepriklausomi šaltiniai to negalėjo patvirtinti.

Jeigu aukų skaičius būtų patvirtintas, išpuoliai prieš Gošės, Atagaros, Agapalvos ir Agandžaros kaimus būtų vieni iš kruviniausių per jau penkerius metus vykstantį islamistų sukilimą.

Gegužės 5 dieną netoliese esančiame Gamboru Ngalos mieste „Boko Haram“ surengta ataka pareikalavo per 300 žmonių gyvybių.

„Boko Haram“ kruvinas siautėjimas kasdien priverčia apie 800 žmonių palikti savo namus, o praėjusiais metais šalyje buvo nužudyta daugiau nei 3 tūkst. žmonių, skelbia Ženevoje įsikūręs Šalies viduje perkeltų asmenų stebėjimo centras (Internal Displacement Monitoring Centre – IDMC).

Dar 45 žmonės buvo nužudyti, kai įtariami „Boko Haram“ kovotojai, apsimetę keliaujančiais pamokslininkais, trečiadienio vakarą pradėjo šaudyti į žmones Barderio kaime netoli Borno valstijos sostinės Maidugūrio.

Ketvirtadienį šiaurės rytų Nigerijoje keturi žmonės žuvo netoli valstijos gubernatoriaus namų sprogus sunkvežimiui, kuriame bomba buvo paslėpta po grūdų maištais.

Tas sprogimas driokstelėjo netoli Gombės valstijos gubernatoriaus Ibrahimo Dankwambo privačios rezidencijos valstijos sostinėje.

Gombės valstija ribojasi su Borno, Jobės ir Adamavos valstijomis, kuriose taip pat siautėja islamistai.

Ketvirtadienį apie dar vieną ataką buvo pranešta iš Madagalio miesto Adamavos valstijoje. Užpuolikai nusiaubė katalikų bažnyčią ir padegė vietos administracijos pastatą, prieš tai apšaudę karius, budėjusius netoliese esančiame patikros poste. Pranešama, kad du civiliai žuvo patekę į kryžminę ugnį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.