Bagdade per virtinę sprogimų žuvo daugiau kaip 60 žmonių

Irako sostinėje

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-06-08 10:55, atnaujinta 2018-02-13 01:57

Iš viso įvyko tuzinas sprogimų; daugiausiai aukų pareikalavo išpuolis Bajaatos rajone: čia žuvo 23 žmonės, daugiausia – biliardą žaidę jaunuoliai.

Jokia grupuotė kol kas neprisiėmė atsakomybės, bet į šiitų bendruomenę dažnai taikosi sunitų islamistų sukilėliai.

Per pastarąsias tris dienas kovotojai užėmė dviejų miestų dalis. Šeštadienį jie užėmė universitetą vakarinėje Anbaro provincijoje ir įkaitais paėmė šimtus studentų ir darbuotojų.

Specialiosios pajėgos surengė puolimą universiteto miesteliui išvaduoti, kilo intensyvūs susišaudymai, buvo panaudoti granatsvaidžiai.

Saugumo pajėgos „išvadavo iš Anbaro universiteto bendrabučių visus įkaitais laikytus studentus ir studentes“ ir atgavo patikrinimo postų prie įėjimų į miestelį kontrolę, sakoma elektroniniu paštu atsiųstame vidaus reikalų ministro pavaduotojo Adnano al Assadi pareiškime.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas, brigados generolas Saadas Maanas sakė, kad visi įkaitai buvo išvaduoti. Aukų skaičiaus jis nepateikė.

Smurtas Irake yra intensyviausias nuo 2006-2007 metų, kai šalyje vyko žiaurus tarpkonfesinis karas tarp sunitų ir šiitų, pareikalavęs dešimčių tūkstančių gyvybių.

Šiemet vien gegužę šalyje žuvo beveik 800 žmonių, o nuo metų pradžios smurtas jau pareikalavo daugiau kaip 4 tūkst. gyvybių, rodo AFP duomenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.