Karaliaučiuje - Rusijos kovos veiksmų pratybos, išbandyta raketa

Baltijos jūroje išbandė raketą

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 11, 2014, 1:05 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:27 PM

Per specialias pratybas Chmelevkos kariniame poligone kariai mokėsi užimti ir ginti urbanizuotas teritorijas, šaudė į įvairius taikinius iš automatų, kulkosvaidžių, snaiperių šautuvų, granatsvaidžių, taip pat iš šarvuotųjų transporterių BTR-82A ginkluotės.

Šiose pratybose dalyvavo per 500 jūrų pėstininkų ir daugiau nei 30 karinės bei specialiosios technikos vienetų.

Rusijos naujienų agentūros antradienį pranešė, kad Baltijos jūros laivyno, oro desantininkų ir oro pajėgų daliniai pradėjo dideles pratybas Karaliaučiaus srityje, vadovaujamas Vakarų karinės apygardos vado.

Šios pratybos vyksta tuo pat metu, kaip ir didelės daugiašalės NATO karinės pratybos „Kardo kirtis 2014“ (Saber Strike 2014) ir „Baltops 2014“ Baltijose šalyse ir Baltijos jūroje.

Kariškiai nurodė, kad Karaliaučiaus srityje vykstančiuose mokymuose dalyvauja maždaug tiek pat Rusijos karių, ginkluotės ir karinės įrangos vienetų, kaip ir šiuo metu Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje vykstančiuose Aljanso mokymuose.

Baltijos jūroje išbandė raketą

Rusijos Baltijos laivyno vadovybė informavo apie sėkmingą priešlaivinės raketos „Redut“ bandymą, kurį Baltijos jūroje atliko „Stereguščyj“ klasės korvetė, skelbia „RIA Novosti“. 

„Korvetė paleido raketą, kuri sėkmingai užfiksavo taikinį už tam tikro atstumo. Šūvio metu „priešas“ naudojo radiolokacinių signalų blokavimo įrangą, kuri užduotį apsunkino, - informavo Baltijos laivyno kapitonas Vladimiras Matvejevas, pridūręs, jog bandymo metu buvo sutrikdytas civilinių laivų judėjimas, nes šūvio zona buvo blokuojama. 

„Stereguščyj“ klasės korvetės Baltijos flotilei buvo perduotos 2011 m. spalį ir yra kol kas moderniausia korvečių klasė visame Rusijos kariniame laivyne. 

„RIA Novosti“ pastebi, kad raketos bandymas „sutapo“ su NATO karinėmis pratybomis Baltijos šalyse „Saber Strike“ ir BALTOPS.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.