Pranešama, kad separatistai sušaudė savo buvusį „liaudies merą“

Socialiniuose tinkluose pranešama, kad separatistai sušaudė buvusį Slovjansko „liaudies merą“ Viačeslavą Ponomariovą. Tai esą padarė Igorio Girkino (Strelkovo) vadovaujami kovotojai, rašo newsru.ua.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 16, 2014, 1:25 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:51 PM

Tinklaraštininkas edinoross2010 pranešė, kad V.Ponomariovo sušaudymas „susijęs su pasikeitusia politine situacija aplink Novorusiją“.

„Ne už nepilnametės išprievartavimą ir ne už piniginių lėšų iššvaistymą, o dėl to, kad tapo našta rimtiems žmonėms“, – parašė tinklaraštininkas.

Pasak jo, prieš sušaudant V.Ponomariovas prašė, kad jam „duotų pakalbėti su Putinu, į tai jam atsakė: „Tuoj duosime.“ Ir iškart jis buvo sušaudytas.“

„Kaip žinia, prieš keletą dienų V.Ponomariovas buvo areštuotas Girkino (Strelkovo) įsakymu. Ir štai – šios nelabai suprantamos istorijos pabaiga...“,–- rašo tinklaraštininkas.

Savo pranešimą jis papildo trumpu birželio 11-osios vaizdo siužetu, kuriame V.Ponomariovo motina kreipiasi į Slovjansko gyventojus prašydama užstoti jos sūnų. Ji sako, kad birželio 10 d. V.Ponomariovas išvažiavo „į darbą“, ir nuo to momento ryšys su juo nutrūko, tą pačią dieną ji sužinojo apie areštą.

Buvo pranešama, kad ankstų birželio 10-osios rytą V.Ponomariovas suvo areštuotas ir nušalintas nuo Slovjansko „mero“ pareigų „už veiklą, nesuderinamą su civilinės administracijos tikslais ir uždaviniais“.

Į jo vietą separatistai paskyrė buvusį Slovjasnsko miesto vykdomojo komiteto socialinės apsaugos valdybos vadovą Vladimirą Pavlenką.

Tačiau vėliau apsišaukusios Donecko liaudies respublikos spaudos tarnyba informaciją apie V.Ponomariovo areštą paneigė.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.