NATO vadovui Rusijos veiksmai prie Ukrainos kelia liūdesį

Rusijos karinės pajėgos vėl telkiamos prie Ukrainos sienos. NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas ketvirtadienį pranešė, kad tokie veiksmai gali liudyti naują Rusijos veržimosi galimybę.

NATO vadovas A.F.Rasmussenas pareiškė, kad pastebimas naujas Rusijos karių telkimas prie sienos su Ukraina.<br>AP nuotr.
NATO vadovas A.F.Rasmussenas pareiškė, kad pastebimas naujas Rusijos karių telkimas prie sienos su Ukraina.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2014, 8:22 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:25 PM

NATO vadovas pareiškė, kad pastebimas naujas Rusijos karių telkimas - prie Ukrainos dislokuojama keletas tūkstančių karių.

„Galiu patvirtinti, kad matome naują Rusijos karinių pajėgų telkimąsi - mažiausiai keletas tūkstančių rusų karių yra prie sienos su Ukraina.

Jeigu visa tai būtų daroma dėl to, kad būtų uždaryta siena ir sustabdytas ginklų tiekimo bei kovotojų srautas, tai būtų teigiamas žingsnis. Tačiau to mes nematome. Tai labai liūdnas žingsnis atgal", - kalbėjo A.F.Rasmussenas.

„Atrodo, kad Rusija tebesilaiko varianto veržtis į Ukrainą toliau, – nurodė NATO vadovas. – Tarptautinė bendruomenė turėtų atsakyti tvirtai, jeigu Rusija veržtųsi į Ukrainą“.

„Dėl to sektų gilesnės ... ekonominės sankcijos Rusijai, ir tai turėtų labai žeidžiantį poveikį Rusijos ekonomikai“, – pridūrė A.F.Rasmussenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.