Šiitų kovotojai Bagdade demonstravo jėgą

Sunitai užėmė postą Irako ir Sirijos pasienyje

Šiitų kovotojai Bagdade demonstravo jėgą.<br>AP nuotr.
Šiitų kovotojai Bagdade demonstravo jėgą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 21, 2014, 3:30 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:11 PM

Prie Irako saugumo pajėgų, kurias iš pradžių kovotojų puolimas nustūmė ir kurios vėliau šiek tiek atsitiesė, jau prisidėjo kai kurie šiitų kovotojai, ir dar keli tūkstančiai yra tam pasirengę.

Paradą, kurį sušaukė M.al Sadras, pradėjo purvu ištepti sunkvežimiai su raketų leidimo įrenginiais.

Tada greta po gretos žygiavo kovotojai, daugiausia vilkintys kamufliažines uniformas, o kai kurie apsirengę juodai. Jie nešėsi ginklus: Kalašnikovo automatus, šratinius šautuvus, Dragunovo sistemos snaiperio šautuvus, lengvuosius kulkosvaidžius ir raketų leidimo įrenginius.

Paradą stebėjo ginkluoti sargybiniai, daugiausia – su automatais, bet kai kurie turėjo ir sunkesnių ginklų.

Sunitai užėmė postą Irako ir Sirijos pasienyje

Saugumo šaltinių pasienyje teigimu, sunitų kovotojai šeštadienio naktį užėmė postą Irako ir Sirijos pasienyje. Šis strateginis laimėjimas leis karinėms grupuotėms gabenti sunkiąją ginkluotę tarp jų kontroliuojamų teritorijų abiejose šalyse, praneša „Reuters“.

Ginkluoti sukilėliai, kuriems vadovauja „Irako ir Levanto islamo valstybė“, iš pradžių penktadienį įsiveržė į šalia pasienio esantį Al Kaimo miestą ir išstūmė saugumo pajėgas.

Pasak šaltinių, tik išgirdę apie kritusį Al Kaimo miestą pasieniečiai pasitraukė iš savo postų, o vėliau juos užėmė ginkluoti sukilėliai.

Sunitų kovotojai anksčiau šį mėnesį atkirto didelę teritoriją palei Irako ir Sirijos sieną ir užėmė antrąjį pagal dydį Irako miestą Mosulą.

Kovotojai jau seniai judėjo pirmyn ir atgal per prastai saugomą sieną, bet perėjos kontrolė sudaro sąlygas jiems lengviau gabenti ginklus ir sunkiąją įrangą į mūšio laukus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.