Donecko srityje susprogdintas geležinkelis, naktį aidėjo šūviai

Ukrainoje, bent jau formaliai, tęsiasi paliaubos, tačiau smurto netrūksta. Donecko srityje susprogdintas geležinkelis, nuo bėgių nuvažiavo 14 prekinio traukinio vagonų, rašo zn.ua.

Per sprogimą nuo bėgių nuvažiavo prekinis traukinys iš Rusijos.<br>Twitter nuotr.
Per sprogimą nuo bėgių nuvažiavo prekinis traukinys iš Rusijos.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 23, 2014, 11:56 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:27 PM

„Birželio 22 d. Donecko srityje Ilovaisko – Kuteinikovo atkarpoje buvo susprogdinta dalis geležinkelio linijos, važiuojant krovininiam UAB „Rusijos geležinkeliai“ traukiniui“, - pranešė Rusijos geležinkelių spaudos tarnyba.

„Per sprogimą ruože buvo krovininis traukinys nr. 2921 su kroviniu (piritų šlakas). Per sprogimą 14 vagonų – nuo trečiojo iki septynioliktojo, - nuėjo nuo bėgių“, - teigiama pranešime.

Tai – ne vienintelė sekmadienį Donecko srityje surengta diversija geležinkelyje. Prieš 16 valandą Ilovaisko – Mospino atkarpoje buvo užfiksuotas dar vienas geležinkelio sprogdinimas, kurį atliko nenustatyti asmenys.

Tyrėjų duomenimis, sprogimo metu ruože buvo lokomotyvas. Riedmenys nebuvo pažeisti, lokomotyvo komanda nenukentėjo.

Per sprogimą pažeisti trys gelžbetoniniai pabėgiai, suskaldyti bėgiai. Šiuo metu atkarpoje atliekami remonto darbai. Incidento aplinkybės tiriamos.

Nerami naktis

Donecko liaudies respublikos ir Luhansko liaudies respublikos kovotojai net šešiuose Luhansko ir Donecko sričių rajonuose šaudė ir surengė diversijas.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Donecko srityje kovotojai iš minosvaidžių apšaudė Antiteroristinės operacijos pajėgų pozicijas prie Kremenaja gyvenvietės. Du Ukrainos kariai sužeisti.

„Iš viso per praėjusią parą Donecko ir Luhansko liaudies respublikų kovotojai surengė teroristines akcijas (apšaudymus ir diversijas) 6 Donecko ir Luhansko sričių rajonuose“, - pranešė grupės „Informacinis pasipriešinimas“ vadovas Dmitrijus Tymčiukas.

Jis pridūrė, kad „Antiteroristinės operacijos pajėgos visur griežtai laikosi Ukrainos prezidento paskelbtų paliaubų. Kariai šaudyti ima išskirtinai tik atsakydami į kovotojų antpuolius“.

Penktadienį P.Porošenkos paskelbtos paliaubos truks iki birželio 27 d. 10 val. Vienas iš Donecko liaudies respublikos apsišaukusių vadų Igoris Strelkovas pareiškė, kad jokių paliaubų laikytis neketina.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.