Nukryžiuotas vaikas ar eilinis Rusijos propagandos melas?

Du vyrai laikė, o vienas prikalė trejų metų vaiką kaip Jėzų prie skelbimų lentos. Toks Rusijos „Pervyj kanal“ reportažas apie Ukrainos armijos veiksmus iš separatistų atsiimtame Slovjanske pačioje Rusijoje sukėlė pasipiktinimo, o kitur - abejonių audrą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 13, 2014, 7:12 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:26 AM

Jei taip iš tikro galėjo nutikti, tai – košmaras. Tačiau Halinos Pyšniak, kuri prisistatė Rostovo (Rusija) srityje įsikūrusios pabėgėlių iš Ukrainos stovyklos gyventoja, žodžiai sukėlė abejonių.

Portalas „Newsru.com“ skelbia nemažai įrodymų, kad tai – eilinė Rusijos agitatorių antis, paleista siekiant pateisinti šios šalies veiksmus prieš dabartinę Ukrainos valdžią.

Halina pasakojo, kad jos vyras pasitraukė į sukilėlių gretas, todėl ją, kilusią iš Vakarų Ukrainos, giminaičiai pasmerkė. Rusijoje atsidūrusi moteris aiškino, kad žiaurieji ukrainiečiai Slovjansko centrinėje aikštėje surengė parodomąją baudžiamąją akciją ir ant skelbimų lentos nukryžiavo berniuką. Netgi matant jo motinai.

Tačiau nepraslydo pro akis tai, kad Halina aiškino, jog visa tai vyko Lenino aikštėje. Lyg tyčia Slovjanske tokios išvis nėra: miesto centre yra Spalio revoliucijos aikštė.

Dar sykį moteris apsiriko pareiškusi, kad sukilėlių gretose kariauja Slovjansko šachtininkai. Tačiau jų čia surasti kone neįmanoma, nes miestas pasižymi ne išteklių gavyba, o mašinų gamybos pramonė.

Anot „Newsru.com“, Slovjanske esantis leidinio „Novaja gazeta“ fotokorespondentas Jevgenijus Feldmanas negalėjo patvirtinti, kad buvo surengta baudžiamoji vietos gyventojų akcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.