Lenkija sunerimusi dėl galimo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą

Lenkijos ministras pirmininkas

Lenkijos premjeras D.Tuskas sunerimęs dėl Rusijos agresijos.<br>Reuters nuotr.
Lenkijos premjeras D.Tuskas sunerimęs dėl Rusijos agresijos.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 6, 2014, 2:21 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:38 PM

„Mes neturime priežasčių abejoti - pastarąsias kelias valandas mes gavome informacijos, kad tiesioginės (Rusijos kariuomenės) intervencijos grėsmė Ukrainoje yra neabejotinai didesnė nei buvo prieš keletą dienų“, - per spaudos konferenciją sakė D. Tuskas.  Netoli sienos su Ukraina Rusija surengė karines pratybas, kurios sukėlė nerimą pačioje Ukrainoje ir Vakarų valstybėse. Be kita ko, pranešama, kad Maskva sušaukė neeilinį Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdį dėl, jos teigimu, „humanitarinės padėties“ Ukrainoje. 

„Jeigu įvyks tiesioginė Rusijos pajėgų intervencija Ukrainoje, tada akivaizdžiai susidarys nauja situacija. Mano nuomone, šiandien niekas neturi gero, tvirto atsakymo, kaip Vakarų bendruomenė turėtų reaguoti į tai“, - pareiškė D. Tuskas. 

Lenkijos premjeras taip pat pažymėjo, kad Rusijai įvestos Europos Sąjungos sankcijos kainuos Europos ekonomikai, tačiau nepakankama reakcija į Rusijos veiksmus Ukrainos krizėje gali turėti „katastrofiškus“ padarinius. 

Antradienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nurodė vyriausybei parengti atsakomąsias priemones reaguojant į naujausią Vakarų sankcijų etapą. 

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis antradienio vakarą taip pat išsakė susirūpinimą dėl vėl padidėjusio Rusijos pajėgų susitelkimų netoli sienos su Ukraina ir padidėjusios invazijos grėsmės.

„Taip elgiamasi arba siekiant daryti spaudimą, arba įsiveržti“, – pažymėjo R.Sikorskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.