Ukraina surengė pirmą antskrydį prieš Donecko separatistus

Separatistai susprogdino tiltą

Ukraina surengė pirmą antskrydį prieš Donecko separatistus.<br>RIA Novosti nuotr.
Ukraina surengė pirmą antskrydį prieš Donecko separatistus.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-08-06 10:52, atnaujinta 2018-02-11 12:47

Kol kas nėra patvirtinimo, kas įvykdė oro smūgį, bet Ukrainos pajėgos vis labiau veržia kilpą aplink šį separatistų bastioną, turintį apie milijoną gyventojų. 

„Kalinino rajonas naktį patyrė oro smūgį... civilių asmenų aukų nėra“, - sakoma miesto tarybos išplatintame pranešime. 

Jame pažymima, kad viena bomba paliko keturių metrų pločio ir pusantro metrų gylio duobę kelyje. 

Be to, vieno gyvenamojo rajono gatvėje buvo pažeistas dujotakis, o inžinieriai mėgina neutralizuoti vieną nesprogusią bombą, nurodė taryba. 

Ši ataka buvo pirmasis antskrydis Donecke po to, kai Ukrainos pajėgos gegužę bombardavo miesto oro uostą. 

Ukrainos vykdomos „antiteroristinės operacijos“ atstovas Oleksijus Dmitraškivskis trečiadienį sakė naujienų agentūrai AFP: „Kilpa veržiama aplink Donecką, Luhanską ir Gorlivką“ – pagrindines sukilėlių tvirtoves. Pasak jo, Ukrainos pajėgos „ruošiasi išvaduoti tuos miestus“. 

Trys civiliai žuvo praeitą naktį per kelių Donecko priemiesčių bombardavimą, nurodė miesto taryba. Tarp tų žmonių buvo du, apie kurių žūtį buvo pranešta antradienio vakarą. 

Luhanskas, kuris yra antrasis didžiausias sukilėlių kontroliuojamas miestas, taip pat buvo apšaudomas. Jame vis dar nėra elektros, neveikia vandentiekis ir nebelikę degalų, o maisto atsargos senka, pažymėjo vietos valdžia. 

Separatistai susprogdino tiltą

Donecko regiono separatistai Horlivkos mieste susprogdino pėsčiųjų tiltą, šitaip tikėdamiesi pristabdyti Ukrainos kariuomenės puolimą, praneša „RIA Novosti“.

Susprogdintas tiltas jungė centrinę miesto dalį su šiauriniais rajonais, separatistai taip pat grasina susprogdinti ta pačia kryptimi vedantį magistralinio kelio tiltą, „jei tik to prireiks“. Horlivkos miestas yra vienas nedaugelio separatistams dar likusių stambių atspirties taškų. Gyvenvietė išsidėsčiusi už 35 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Donecko miesto, prieš neramumus čia gyveno 360 tūkst. žmonių.

„Ukrinform“ ir Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto atstovo Andrijaus Lysenkos duomenimis, Luhansko kovotojai pradėjo tikslingai naikinti civilinius ir pramoninius objektus regione. Minosvaidžių atakos metu antradienį smarkiai apgadintas geležinkelio tiltas tarp Nyžneteplės ir Ogorodnės kaimų, todėl nutrauktas anglies tiekimas netoli Ščiastės gyvenvietės esančiai Luhansko regioninei šiluminei elektrinei, gaminančiai iki 70 proc. elektros regione.

Įnirtingi susirėmimai tarp Ukrainos vyriausybės pajėgų ir prorusiškų sukilėlių šalies rytuose per pastarąją parą pareikalavo 24 karių gyvybių, trečiadienį pranešė kariuomenės atstovas. 

„Per pastarąsias 24 valandas žuvo 18 karių, o dar 54 buvo sužeisti“, – žurnalistams sakė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas Andrijus Lysenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.