Ukrainos kariai sulauks paramos iš Lietuvos ir Latvijos

Latviai priims du ukrainiečių karius

Ukrainos kariams paramą teiks ir Lietuva.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainos kariams paramą teiks ir Lietuva.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 6, 2014, 1:49 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:39 PM

Paramą vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas aptarė su Ukrainos ambasadoriui Lietuvoje Valerijumi Žovtenko.

„Policijos departamentas prie VRM suteiks paramą pagal savo galimybes – Ukrainos kariams bus perduoti šalmai, neperšaunamos liemenės bei neperšaunami skydai“, - teigiama ministerijos pranešime.

Ministerijos atstovai BNS teigė, kad perduodamų specialiųjų priemonių kiekiai šiuo metu yra derinami, galutinis sprendimas dėl jų bus priimtas vėliau.

Anot pranešimo, susitikimo metu ambasadorius ministrui įteikė Ukrainos vidaus reikalų ministro Arseno Avakovo laišką. Laiške informuojama apie Rusijos teisėsaugos institucijų inicijuotus baudžiamuosius tyrimus konkrečių Ukrainos valdžios atstovų atžvilgiu.

Laiške atkreipiamas dėmesys, jog Rusijos atstovai gali kreiptis į Lietuvos teisėsaugos institucijas dėl Ukrainos valdžios atstovų baudžiamojo persekiojimo ir prašoma tokius atvejus vertinti adekvačiai bei nešališkai, „siekiant išvengti nepagrįstų veiksmų“.

Reaguodamas į prašymą ministras išnagrinėti klausimą pavedė VRM tarptautinio bendradarbiavimo departamentui.

Latviai priims du ukrainiečių karius

Į Latviją gydytis atvyks du Ukrainos kariai, per kovinius veiksmus rytinėje šalies dalyje patyrę sunkių sužalojimų. 

Per vizitą Ukrainoje Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius susitarė su Dniepropetrovsko provincijos administracija dėl dviejų ukrainiečių gydymo Latvijoje, Paulo Stradinio klinikinėje universitetinėje ligoninėje. Vėliau sužeistieji bus perkelti į Nacionalinį Vaivario reabilitacijos centrą Jūrmaloje. Parama teikiama iš Latvijos biudžeto nenumatytų atvejų fondo. Oficialiais duomenimis, šioje Baltijos šalyje medicininė pagalba jau suteikta aštuoniems nukentėjusiems ukrainiečiams. 

Liepos 5-ąją prorusiški separatistai išvyko iš Sloviansko ir Kramatorsko miestų Ukrainos Donbaso regione, tačiau dabar telkia savo pajėgas Donecke ir Luhanske.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.