Luhanskas - šešias paras be elektros, vandens ir telefono ryšio

Ukrainos Luhansko mieste – kritinė padėtis. Jau 6 paras miestas gyvena be elektros, vandens neveikia nei stacionarusis, nei mobilusis ryšys. Miesto ligoninės ir reanimacijos perpildytos sužeistųjų, bet nesant elektros ir vandens medikams dirbti dar sudėtingiau, rašo unian.net.

Luhanske žmonėms sunku net išsivirti valgyti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Luhanske žmonėms sunku net išsivirti valgyti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2014, 3:05 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:24 AM

Miesto taryba pranešė, kad ketvirtadienį toliau tęsėsi miesto apšaudymas. Luhanske šiuo metu likę apie 250 tūkst. gyventojų. Per separatistų ir Ukrainos pajėgų susirėmimus miestui padaryta didžiulė žala.

Mieste yra daugiau kaip 100 mokyklų, kolegijų, universitetų, daugiau kaip 50 ikimokyklinių įstaigų. Šią dieną 40 mokymo įstaigų yra apgriautos ar visiškai sugriautos.

Didžioji dalis įstaigų nutraukė savo veiklą dėl nesibaigiančių ginkluotų susirėmimų. Mieste neveikia bankai, neišmokamos pensijos, atlyginimai ir socialinės išmokos.

Visiškai nutrauktas kuro tiekimas.

Luhansko miesto tarybos ekonomikos departamento direktorės Svetlanos Drobotenko duomenimis, nepaisant to, kad Luhanske nėra energijos tiekimo, mieste dirba duonos kombinatas, toliau kepama duona.

Duonos įmone „Luhanskmlyn“ tęsia darbą, naudodama elektros generatorius. Anksčiau įmonė per parą iškepdavo 50 tonų duonos, o šiandien – ne mažiau kaip 30 tonų, visa duona parduodama miesto teritorijoje.

Luhanske yra daugiau kaip 50 įvairių gydymo įstaigų, tarp jų – 9 didelės ligoninės ir medicinos centrai. 7 iš jų buvo rimtai apgadintos per apšaudymus. Dauguma privačių klinikų uždarytos.

Miesto ligoninėse ir reanimacijos skyriuose guli sužaloti miesto gyventojai. Dėl energijos ir vandens tiekimo nebuvimo medikams ypač sunku dirbti.

Mieste veikia viso labo kelios vaistinės, labai trūksta medikamentų. Žmonės, sergantys rimtomis lėtinėmis ligomis, kurios reikalauja pastovaus gydymo, negali įsigyti būtinų vaistų, nes preparatai neatvežami į miestą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.