Palestinos radikalai į Izraelio pusę paleido raketą

Palestinos radikalai iš Pietų Libano į Izraelį šeštadienį paleido raketą. Televizijos kanalas „Al-Mayadin“ nurodo, kad ji sprogo į rytus nuo Ako miesto šalies šiaurėje. Pasak Izraelio šaltinių, tarp civilių gyventojų aukų nėra.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 24, 2014, 9:46 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 1:00 AM

Izraelio šiaurinėje dalyje po incidento dėl galimų naujų antskrydžių aktyvuotas pavojaus signalas. Taip pat gauta informacija apie atsakomąjį Izraelio artilerijos Libano puolimą.

Naujienų agentūra „Al-Watani“ pranešė, kad Libano teisėsaugos pareigūnai blokavo rajoną tarp gyvenviečių Thur-Harfa ir Alma al-Shaab, iš kur, manoma, ir buvo paleista raketa. Čia ieškoma kovotojų bei raketų paleidimo mechanizmų.

Egiptas ragina nutraukti kovas

Egiptas ragina Izraelį ir Palestiną nutraukti priešiškus veiksmus ir tęsti taikos derybas, tačiau abi pusės ir toliau vykdo puolimus. Atakomis atsakyta ir į ankstesnius Egipto bandymus nutraukti konfliktą. Apie tai praneša „Reuters“.

Egipto užsienio reikalų ministerija abi puses vėl kviečia atnaujinti derybas. Palestinos prezidentas Mahmoudas Abbasas Kaire po susitikimo su Egipto prezidentu Abdeliu-Fattah al-Sisi taip pat kalbėjo apie būtinybę greitu laiku atnaujinti diplomatinį pokalbį.

Egipto diplomatas „Reuters“ pranešė, kad M.Abbasas informavo A.F. al-Sisį apie „Hamas“ pasirengimą atvykti į Kairą naujam derybų etapui. Tiesa, pats „Hamas“ tokios informacijos kol kas nepatvirtino. Taip pat nepateikiama žinių ir iš Izraelio pusės. Šaltinis naujienų agentūrai nurodė, kad oficialius atsakymus iš abiejų tikimasi gauti dar iki pirmadienio.

„Hamas“, Izraelio laikoma teroristine organizacija, nurodo nenustosianti kovoti tol, kol nebus panaikinta Izraelio ir Egipto blokada Gazos ruožui. Abi minimos šalys „Hamas“ laiko grėsme saugumui, todėl nenori jokių nuolaidų žadėti neturėdamos garantijų, kad į ekonomiškai suvaržytą regioną nebus tiekiami ginklai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.