Rusų teroristų vadas Motorola grasina pulti Lenkiją

Rusija tik Ukraina nepasitenkins. Ji gali veržtis ir į kaimynines valstybes. Vienas prorusiškų teroristų, pravarde Motorola, jau nusitaikė į Lenkiją. Ši šalis į teroristų nemalonę pateko todėl, kad penktadienį į šalies oro erdvę atsisakė įsileisti karinį Rusijos lėktuvą, kuriame skrido gynybos ministras Sergejus Šoigu.

Teroristas Motorola siunčia grėsmingą žinią Lenkijai.
Teroristas Motorola siunčia grėsmingą žinią Lenkijai.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 1, 2014, 6:55 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 3:34 AM

„Jeigu jūs nenorite praleisti Rusijos gynybos ministro lėktuvo per Lenkijos teritoriją, vadinasi, pas jus ateina Motorola“, – tokį vaizdo įrašą su perspėjimu išplatino teroristai. Po Motorolos kreipimosi vaizdo įraše matyti daugybė artilerijos salvių.

Vaizdo įraše parašyta, kad Motorola pasiruošęs atkeršyti Lenkijai. Motorola vadovauja vienai didžiausių teroristų grupuočių Donecko regione.

Lenkijai penktadienį neleidus lėktuvui, kuriuo skrido Rusijos gynybos ministras, įskristi į jos oro erdvę, Maskva reagavo piktai.

Šis incidentas įvyko padidėjus įtampai tarp abiejų šalių dėl to, kad Rusija palaiko Ukrainoje besikaunančius promaskvietiškus separatistus.

Rusijos laineris Tu-154, kuris skraidino gynybos ministrą S.Šoigu namo iš Slovakijos, nebuvo įleistas į Lenkijos oro erdvę, sakė Lenkijos kariuomenės atstovas pulkininkas leitenantas Piotras Walatekas.

„Skrydis, kuriuo Rusijos gynybos ministras vyko į Slovakiją, buvo deklaruotas kaip civilinis, o grįžtant jis buvo įvardytas kaip karinis skrydis. – P.Valatekas sakė naujienų televizijai TVN24. – Rusija anksčiau nebuvo pateikusi prašymo dėl karinio skrydžio Lenkijos oro erdvėje. Dėl to tokio leidimo ji neturėjo.“

Rusijos užsienio reikalų ministerija paskelbė pranešimą, kuriame tokį Lenkijos sprendimą pavadino „šiurkščiu bendravimo tarp valstybių normų ir etikos pažeidimu“ ir perspėjo, kad tai neliks be atsako. Rusijos lėktuvas turėjo skubiai grįžti į Bratislavą dėl degalų stygiaus, todėl skrydžio saugumui buvo iškilęs pavojus, pabrėžė ministerija.

S.Šoigu lėktuvas netrikdomai skrido virš Lenkijos vėliau penktadienį, kai skrydžio statusas buvo pakeistas į civilinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.